Για τριτοκοσμικές εικόνες στο Κ.Υ Λάρισας μιλά ο βουλευτής Β. Κόκκαλης -Αναφορά στον υπουργό Υγείας για μεροληπτική διαχείριση ασθενών

Τριτοκοσμικές εικόνες εγκατάλειψης εμφανίζει το Κέντρο Υγείας Λάρισας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αναφέρει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος και επισκέφθηκε το κτίριο, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε από πολλούς πολίτες.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει:

“Το Κέντρο Υγείας Λάρισας, το οποίο, λόγω της θέσης του, κατέχει ζωτικής σημασίας ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, λειτουργεί χωρίς διευθυντή εδώ και ενάμιση χρόνο, με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και με υποδομές που αποτελούν ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος εν έτει 2022.

Συγκεκριμένα το κτήριο στερείται πυρασφάλειας, ενώ λειτουργεί μόλις ένα ασανσέρ για να εξυπηρετήσει ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και έγκυες γυναίκες. Το πλέον αποκαλυπτικό όμως της κατάντιας του δημοσίου συστήματος υγείας, είναι πως το κτήριο στερείται στοιχειώδους προσβασιμότητας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Είναι εκτός λογικής να καμαρώνει κανείς για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία στο νομό Λάρισας. Είναι ντροπή για το ίδιο το κράτος, για την κυβέρνηση, για τον υπουργό Υγείας και προπαντός για τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη που έχει την άμεση ευθύνη. Οποιοσδήποτε στη θέση του θα είχε παραιτηθεί εάν διέθετε τη στοιχειώδη ευθιξία για τα χάλια που επικρατούν. Προφανώς όμως η καρέκλα είναι πάνω από οποιοδήποτε αίσθημα ευθύνης ή από τις άθλιες συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Λάρισας» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ.Κόκκαλης  με αναφορά του στον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρη κ΄νει λόγο για “ανεπαρκή αντιμετώπιση και μεροληπτική διαχείριση των ασθενών των περιστατικών των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης στην Π.Ε. Λάρισας”

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο αναφέρεται  “η επιτακτική ανάγκη καθημερινής εφημερίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την κάλυψη των αναγκών σε αγγειοπλαστική και στεφανιογραφίες. Αναδεικνύεται και πάλι το αίτημα του ΓΝΛ για καθημερινή εφημερία για τη διαχείριση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης, ώστε να αποφεύγεται η μεταφορά των ασθενών στο Αιμοδυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου των Τρικάλων ή σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο (για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα). Αναφέρεται ότι συγκεκριμένο περιστατικό έγινε δεκτό άμεσα από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε ημέρα μη εφημερίας του, ενώ λίγα 24ωρα πριν εφαρμόστηκε  εντελώς διαφορετική πρακτική σε ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ηλικίας περίπου 40 ετών, που χρειάστηκε να μεταφερθεί στα Τρίκαλα”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος