Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον”

“Πρέπει να στηριχθεί η ανεκτίμητη πολιτιστική Κληρονομιά της και να αναστηλωθεί η ιστορική Γέφυρα Κοράκου”. Τα παραπάνω δήλωσαν με παρεμβάσεις τους, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, στην εκδήλωση με θέμα: “Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά – Γέφυρα Κοράκου -Κοιλάδα Αχελώου” που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου δίπλα από τα απομεινάρια της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου.Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον”
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Προστασία και Ανάδειξη της Κοιλάδας Αχελώου και η Διανομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας – Αρτας για την Ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου με την Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια Μικρογραφίας της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου που κατασκευάστηκε από τον Πρωτομάστορα Θανάση Πόραβο και τον Λεωνίδα Κατσούγκρη.

Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον”
Ακολούθησε το παραδοσιακό έθιμο “Μανδηλώματα” και η ηθοποιός Αλεξία Πετροπούλου απήγγειλε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Θανάση Πόραβου “Δεύτερο ταξίδι στην αιωνιότητα”.
Για το διοργανωτές η μικρογραφία της ιστορικής γέφυρας Κοράκου θα αποτελέσει μια “Γέφυρα προς το Μέλλον” μέσα από την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Ιστορίας της Κοιλάδας του Αχελώου.

Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον”
Στην σημασία αναστήλωσης της Γέφυρας Κοράκου αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, όπως και ο Βέλγος Ευρωβουλευτής Μάρκ Ταραμπέλλα.

Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον” Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον”
Ο Κώστας Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα δήλωσε ότι “Ως Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζουμε διαχρονικά αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Κοιλάδα του Αχελώου για να δώσουμε μια νέα αναπτυξιακή διάσταση σε αυτή την πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους. Συνάδει δε με τις αρχές, τις αξίες και την προοπτική που διαγράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Μέλλον της Ευρώπης”.

Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον”
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν και οι Μάκης Κιάμος, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Στέφανος Κούτρας, Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης, Βασίλης Ψαθάς, Αντιπεριφερειάρχης Αρτας , Χρήστος Γκόκας, Βουλευτής ΠΑΣΌΚ Αρτας , η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας , Βαρβάρα Παπαδοπούλου, ο Περικλής Μίγδος, Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Αρτας, Χρήστος Καπερώνης, Πρόεδρος Αδελφότητας Πηγιωτών Αρτας και ο Μενέλαος Παπαδημητρίου, εκ μέρους της Διανομαρχιακής Επιτροπής Άρτας Καρδίτσας.

Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον”
Στην ομιλία του ο Αντώνης Κοσσυβάκης, Στέλεχος του ΕΚ, Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για την Προστασία και Ανάδειξη της Κοιλάδας Αχελώου δήλωσε : “Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς εδώ την Κοιλάδα του Αχελώου. Παρουσιάσαμε ένα πιστό αντίγραφο της Γέφυρας Κοράκου το οποίο ελπίζουμε να γίνει πόλος έλξης για την περιοχή μας και θα αποτελέσει μια «Γέφυρα προς το Μέλλον» μέσα από την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Ιστορίας της Κοιλάδας του Αχελώου Εμείς ως πολίτες κάναμε το χρέος μας. Τώρα είναι η ώρα της Πολιτείας να κάνει και αυτή το δικό της χρέος με την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου. Ανήκει στην πολιτιστική μας κληρονομιά και έχουμε υποχρέωση να την προστατεύσουμε και αυτή και το φυσικό περιβάλλον γιατί δεν μας ανήκουν! Ανήκουν στις επόμενες γενιές! Ως περιοχή έχουμε το “προνόμιο” της καθυστέρησης στην ανάπτυξη που μπορεί να γίνει η δική μας ευκαιρία. Αυτό θα επιτευχθεί αν διδαχθούμε από τα λάθη των άλλων και  πάρουμε τα  καλά τους. Είμαστε η φτωχή περιοχή του σήμερα και ευελπιστούμε να γίνουμε η πλούσια περιοχή του αύριο”.

Γέφυρα Κοράκου: “Γέφυρα προς το Μέλλον”
Στο τέλος υπήρξε αφιέρωμα στον αξέχαστο μουσικό της Κοιλάδας Αχελώου Λάζαρο Τσιαμπά. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος Γιάννης Πομώνης. Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον χορηγό για τη στήριξη στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης που είναι η βιομηχανία γάλακτος Ηπείρου “Καράλης”.
Όλόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: :hEps :// youtu . be / iPTQeid _ pZ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος