Γ. Λαμπρούλης: Μεταρρυθμίσεις για τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού

Συνέχεια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις για την προσαρμογή της Δημόσιας Διοίκησης και του κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής οικονομίας, δίνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, που συζητείται από σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με τίτλο «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».
Αυτό επισήμανε στην τοποθέτησή του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, εκφράζοντας την αντίθεση του Κόμματος στο νομοσχέδιο, το οποίο ενισχύει την ταξικότητα του αστικού κράτους εναντίον των εργαζομένων και του λαού, ενώ εξυπηρετεί τις επιδιώξεις για περιορισμό των κρατικών υπηρεσιών, με ενίσχυση της εμπορευματοποιημένης λειτουργίας τους και παράδοση υπηρεσιών του σε ιδιώτες.
Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση, με την αξιολόγηση που εισάγει, έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη αντιδραστική αξιολόγηση που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν δέσμευση και προαπαιτούμενο του τρίτου μνημονίου που είχαν ψηφίσει τα αστικά κόμματα.
Και η σημερινή αξιολόγηση, συνέχισε, καμία σχέση δεν έχει με την επιστημονική εξέλιξη και βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρεσιών για την κάλυψη των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.
Με πρόσχημα τα προβλήματα απόδοσης, το νομοσχέδιο έρχεται να συνδέσει αυτή την έννοια με περικοπές μισθών και απολύσεων, εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, θα εντατικοποιήσει την εργασία, θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών. «Θέλετε φοβισμένους και σιωπηλούς εργαζόμενους, ταυτισμένους με το σύστημα, που με ζήλο θα προωθούν τις αντιλαϊκές επιλογές» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Λαμπρούλης και υπενθύμισε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποκλείστηκαν από θέσεις ευθύνης όσοι συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του μέτρου.
Όσον αφορά το «ενιαίο πλαίσιο δεξιοτήτων» που προβλέπει το νομοσχέδιο, σημείωσε πως αυτές οι δεξιότητες δεν έχουν σχέση με τις ολόπλευρες γνώσεις και την επιστημονική ειδίκευση των υπαλλήλων, αλλά στοχεύουν να εξασφαλίσουν την τυφλή υπακοή των εργαζομένων. Για τον σύμβουλο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, που προβλέπει το νομοσχέδιο και ο οποίος θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, υπογράμμισε ότι αποδεικνύει πως «η αξιολόγηση αποτελεί στρατηγικό στόχο όλων των κυβερνήσεων».
Για την «αναστολή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς» για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως πρόκειται για απαράδεκτη διάταξη που είχε φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν την καταργεί, αλλά παρουσιάζει την αναστολή της ως παροχή και αύξηση των αποδοχών!
Όσον αφορά το πολυδιαφημισμένο μπόνους που προβλέπει για συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε πως πρόκειται για έναν χυδαίο μηχανισμό πειθάρχησης και εξαγοράς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ για τη μονάδα εσωτερικού ελέγχου που θα μπορεί να εκχωρηθεί σε ιδιώτες σημείωσε πως είναι απαράδεκτη και αντιδραστική διάταξη.
Καταλήγοντας, εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων για αυξήσεις μισθών, επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, διεύρυνση των ΒΑΕ, μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων που κρατούνται σε «ομηρία» και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό σημαντικών τομέων όπως Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία κλπ.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=nyA1giIZ7KA&feature=emb_title

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος