Πως έφτασαν στη φυτεία με 5.052 δενδρύλλια κάνναβης στον Όλυμπο οι αστυνομικοί – Μετείχαν 120 άνδρες

Τεράστια φυτεία κάνναβης με 5.052 δενδρύλλια ύψους μέχρι τρία μέτρα βρήκαν και εκρίζωσαν αστυνομικές δυνάμεις, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ανατολικού Ολύμπου, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών. Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν 21 κιλά και 626 γραμμάρια κάνναβης σε φούντα, κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, ζυγαριές ακριβείας, ασύρματος, 15.000 λεκ και 230 ευρώ, διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια κάνναβης.

Πως έφτασαν στη φυτεία με 5.052 δενδρύλλια κάνναβης στον Όλυμπο οι αστυνομικοί –  Μετείχαν 120 άνδρες

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, Τρίτη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, αναφέρθηκε στην επιχείρηση και στις ποσότητες των ναρκωτικών σημειώνοντας: “Ως προς την έκταση των φυτειών, αυτές εκτείνονταν σε 5 διαζώματα, καλύπτοντας συνολική δασική έκταση 40 στρεμμάτων περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική συγκομιδή κάνναβης θα ανερχόταν τουλάχιστον σε -11- τόνους, με το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος να κυμαίνεται από 30.000.000 έως 40.000.000 ευρώ. Συγχαρητήρια σε όλους τους αστυνομικούς, άνω των 120 σε αριθμό, που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους – συνεργάτες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, αφού ξεπερνώντας τους εαυτούς τους και με τον δικό τους αγώνα κέρδισαν και αυτή την μάχη”.

Πως έφτασαν στη φυτεία με 5.052 δενδρύλλια κάνναβης στον Όλυμπο οι αστυνομικοί –  Μετείχαν 120 άνδρεςΗ εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε: “Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από πρώτες πρωινές ώρες της 15 Σεπτεμβρίου 2022, εντοπίστηκαν πέντε «φυτείες», με συνολικά 5.052 δενδρύλλια κάνναβης, σε δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, στην περιοχή Άνω Σκοτίνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου Πιερίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 47 και 31 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό διά της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πως έφτασαν στη φυτεία με 5.052 δενδρύλλια κάνναβης στον Όλυμπο οι αστυνομικοί –  Μετείχαν 120 άνδρες

Οι δράστες ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης:

  • Η επιλογή της τοποθεσίας και η διάταξη των φυτειών πραγματοποιήθηκε με τρόπο ώστε να καθίσταται δυσχερής και δυσδιάκριτος ο εντοπισμός τους.
  • Υπήρχε οργανωμένο δίκτυο άρδευσης, που κάλυπτε όλη την έκταση των φυτειών με χρήση γεωργικών λιπασμάτων και άλλες συναφείς δραστηριότητες.
  • Είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως στεγνωτήριο – ξηραντήριο των φυτών, προκειμένου να καθίσταται άμεσα δυνατή η περαιτέρω διάθεση των ποσοτήτων κάνναβης.
  • Διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα, όπου βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα που παρείχαν τη δυνατότητα στους δράστες να διαβιούν εκεί, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να  επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ώστε να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών.

Να σημειωθεί ότι λόγω του δύσβατου και απόκρημνου της περιοχής, η μεταφορά των δενδρυλλίων κάνναβης πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πως έφτασαν στη φυτεία με 5.052 δενδρύλλια κάνναβης στον Όλυμπο οι αστυνομικοί –  Μετείχαν 120 άνδρες

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος τόνισε: «Θα ήθελα με τη σειρά μου να εκφράσω και εγώ τις ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό που έλαβε μέρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία για ακόμη μία φορά έδειξε τις ικανότητές της στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και δεν είναι μόνο αυτή η επιτυχία, καθημερινά διαπιστώνουμε και βλέπετε ότι η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της έχει μεγάλες επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος