Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Δημιουργών στους Γόννους

Ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 25 Αυγούστου  το 6ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Δημιουργών που διοργανώνει στους Γόννους  ο σύλλογος “Φίλοι τη Πινακοθήκης Γόννων”.Οι εκδηλώσεις  θα κορυφωθούν την Κυριακή 28 του μηνός με ένα ολοήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του Νίκου Χατζή, με τίτλο : «Οι φίλοι … τον φίλο τιμούν!».

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις :

Πέμπτη 25 Αυγούστου : Παράσταση Καραγκιόζη και έκθεση με φιγούρες, από το θέατρο σκιών του Κωνσταντίνου Καραπόκη. (Πινακοθήκη 9μ.μ )

Παρασκευή 26 Αυγούστου : «Κοινός Λόγος», αυθεντικές αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την Μικρασιατική καταστροφή και κατέγραψε η Έλλη Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι : Γαϊτάνου-Γουγουλιά Φλώρα, Καλαμάρα-Μπέλτσιου Ελένη, Καλπάκη Ελευθερία, Κουρού Βασίλης, Παπαδούλης Κώστας και Τσιρονίκου-Καλογρή Θεοδώρα. Μουσική : Ελευθερία Καλπάκη και Βαγγέλης Τσιαπλές. (Θεατράκι προφήτη Ηλία – 8μ.μ).

Σάββατο 27 Αυγούστου : Έκθεση Εικαστικών, – τοπικοί δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους και Συναυλία Έντεχνης και Κλασικής Μουσικής, από τους Αθηνά και Κωνσταντίνο Σιόζιο. (Στον πεζόδρομο της Πινακοθήκης – 9μ.μ ).

Κυριακή 28 Αυγούστου : «Οι φίλοι … τον φίλο τιμούν!»

11 π.μ. Αφιέρωμα στον Νίκο Χατζή.Στη  μεγάλη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης  «Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου», θα γίνει προβολή βίντεο του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά που περιλαμβάνει αποσπάσματα για τη ζωή και το έργο  του Νίκου Χατζή , μέσα από συνεντεύξεις δασκάλων, φίλων, δημοσιογράφων και συναδέλφων του.

Στις 9μ.μ το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Γόννων, η βραδιά θα ξεκινήσει με μια όμορφη εισαγωγή με τον Δημήτρη Αποστόλου στο κλαρίνο. Θα ακολουθήσει 15λεπτη προβολή φωτογραφιών και κειμένων για το Νίκο Χατζή που ετοίμασε ο Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς.

Θα ακουστούν από τη Μικτή χορωδία Γόννων  τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Πόπης Τσόκανου και θα αοκολουθήσουν  έντεχνα και λαϊκά τραγούδια  που θα ερμηνεύσουν τα παιδιά Αθηνά   Σιόζιου και Κωνσταντινος  Σιόζιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος