Εξηγήσεις για την καθυστέρηση στο έργο αναστόμωσης πηγών στα Βρυσιά Φαρσάλων ζητά η “ΛΑ.ΣΥ.” Θεσσαλίας

Ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καταλογίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για την μη έναρξη ακόμα της κατασκευής του έργου αναστόμωσης των πηγών και του σχετικού φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων. Για το συγκεκριμένο έργο η “ΛΑ.ΣΥ.” Θεσσαλίας κατέθεσε σχετική επερώτηση γιατί δεν ξεκίνησε ακόμα το συγκεκριμένο έργο ζητώντας παράλληλα πληροφόρηση για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου.

Στην σχετική επερώτηση η “ΛΑ.ΣΥ.” Θεσσαλίας σημειώνει μεταξύ άλλων: “Στις 14/12/2020 ο κ. περιφερειάρχης, ανακοίνωνε ότι προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου αναστόμωσης των πηγών και σχετικού φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων, για τη συγκράτηση του νερού που αναβλύζει στην περιοχή, προκειμένου να γίνεται τεχνητός εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα και να αξιοποιείται για άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων γεωργικών καλλιεργειών της περιοχής.
Στις 24/6/2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής στα ΜΜΕ, αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου.
Στις 25/10/2021, ο κ. περιφερειάρχης, ανακοίνωνε πάλι ότι υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με προϋπολογισμό 2.083.200 ευρώ και ότι ξεκινά το έργο.
Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. περιφερειάρχη ότι «με στρατηγικό σχεδιασμό, μελετήσαμε και εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες ξεκινά η κατασκευή του», «ότι έδωσε εντολή μηδενικής ανοχής σε παρατάσεις, γιατί τα έργα χρειάζεται να ολοκληρώνονται στην ώρα τους. Οι κατασκευάστριες εταιρίες να προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζόμενους, να χρησιμοποιούν ποιοτικά υλικά και να σέβονται τους χρόνους υλοποίησης και παράδοσης των έργων», ένα χρόνο και πλέον μετά, η κατασκευή του εν λόγω έργου όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά δεν έχει ξεκινήσει καν.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, θεωρούμε πως η περιφερειακή αρχής Θεσσαλίας, έχει σοβαρή ευθύνη για την μη έναρξη ακόμα της κατασκευής του έργου αναστόμωσης των πηγών και του σχετικού φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος