Ερώτηση Βελόπουλου για τα προβλήματα των κατοίκων στο Καστρί Λουτρό στα παράλια της Λάρισας

Για ελλείψεις σημαντικών τεχνικών υποδομών που εμποδίζουν την ανάπτυξη του οικισμού Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών της Λάρισας, κάνει λόγο σε σχετική ερώτηση του στη Βουλή, ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, βουλευτής Λάρισας κ. Κ. Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οι κάτοικοι της περιοχής μας μετέφεραν τα αιτήματα τους που αποτελούν και αιτήματα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό – Αιγάνης Δήμος Τεμπών της περιοχής τους που μεταξύ άλλων είναι τα εξής: 1) Μελέτη και κατασκευή γέφυρας 80 περίπου μέτρων που να συνδέει το Καστρί Λουτρό με τους Νέους Πόρους, μια γεωγραφική περιοχή που αποτελεί το παραλιακό σύνορο ανάμεσα στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής τους που έχει γίνει προεκλογικό πυροτέχνημα, έχουν γίνει κατά το παρελθόν συσκέψεις από τους αρμόδιους φορείς, έχουν μοιραστεί υποσχέσεις που όμως δεν τηρηθήκαν ποτέ. Ενώ το Καστρί Λουτρό και τα Μεσάγγαλα απέχουν μόλις ένα χιλιόμετρο από τους Νέους Πόρους, εντούτοις οι ως άνω κάτοικοι αναγκάζονται να διανύσουν απόσταση 10 και πλέον χιλιομέτρων μέσω επικίνδυνων αγροτικών δρόμων. Προειδοποιούν οι ως άνω ότι η τουριστική αυτή περιοχή αριθμεί πλέον των15.000 ατόμων το καλοκαίρι και σε περίπτωση που συμβεί κάτι έκτακτο, όπως μια καλοκαιρινή πυρκαγιά και πρέπει να εκκενωθεί η περιοχή τους, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα διαφυγής των ανθρώπων. 2) Οδική σύνδεση και έξοδο από τον Π.Α.Θ.Ε στο ύψος της Αιγάνης. Όπως μας μετέφεραν οι ως άνω το Καστρί Λουτρό είναι η τελευταία παραλία του νομού Λάρισας ένα μέρος με πολύ πλούσια ομορφιά τιμωμένη κάθε χρόνο με γαλάζια σημαία. Καταγγέλλουν οι ως άνω ότι ο αποκλεισμός από τον ΠΑΘΕ γενικά των παραλίων και ειδικά από βορρά έχει οδηγήσει σε οδική απομόνωση την περιοχή τους με αποτέλεσμα την αποφυγή επίσκεψης στα παράλια τους. Θεωρούν οι ως άνω αφενός αδιανόητο να είναι η είσοδος για Καστρί Λουτρό, Μεσσάγγαλα, Στόμιο, Ομόλιο, Κόκκινο Νερό και γενικά των παραλίων της Λάρισας από την οδική έξοδο για Πλαταμώνα που ανήκει σε άλλο νομό και άλλη περιφέρεια και αφετέρου αποτελεί είναι σοβαρό λόγο, ώστε να μην προσελκύονται σοβαρές τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή τους. 3) Κατασκευή αλιευτικού καταφύγιου στην περιοχή τους. Θεωρούν οι ως άνω ότι, λόγω και της ύπαρξης πολλών ερασιτεχνών ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή η μελέτη και κατασκευή ενός αλιευτικού καταφυγίου θα έδινε ώθηση και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής τους. 4) Ταχεία υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου Κάτω Ολύμπου Δήμου Τεμπών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ερωτώνται οι κ. υπουργοί τι ενέργειες θα κάνουν, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων του οικισμού Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών της Λάρισας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος