Ερώτηση του βουλευτή Γ. Λαμπρούλη για την ασφάλιση των διανομέων της Λάρισας

Παρέμβαση στο θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων-διανομέων της Λάρισας κάνουν με ερώτηση τους προς τον  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Χρήστος  Κατσώτης και Γιώργος Μαρίνος.

Συγκεκριμένα αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ερώτηση τους:

“Σημαντικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους – διανομείς στη Λάρισα  εξαιτίας των ερμηνειών του ν. Χατζηδάκη. Ο ΕΦΚΑ, ερμηνεύοντας συγκεκριμένη εγκύκλιο που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εργασίας, τους θεωρεί εξαρτημένης εργασίας. Οι δε εταιρείες αξιοποιούν τις ρυθμίσεις του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και τους θεωρούν συνεργάτες.

Έτσι πίσω από το πώς ερμηνεύει ο καθένας τις εγκυκλίους που εκδίδονται κάθε φορά από τα αρμόδια Υπουργεία, οι εργαζόμενοι ζουν τις  συνέπειες της μη ασφάλισής τους.

Το πρόβλημα στην καθημερινότητα είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού πολλοί εργαζόμενοι για παράδειγμα έχουν χρειαστεί να πάνε σε γιατρό αλλά πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη και τα φάρμακα τους αφού δεν είναι ασφαλισμένοι. …..Και φυσικά όταν τραυματίζονται δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη και η εταιρεία για την οποία εργάζονται δεν έχει καμία ευθύνη (αφού δεν είναι ασφαλισμένοι και είναι συνεργάτες κατά την εταιρεία).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε:

– Να ασφαλιστούν άμεσα οι εργαζόμενοι διανομείς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

– Να ενταχθεί η ειδικότητα των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

– Να παρέχονται μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης  από την επιχείρηση και να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.

– Να έχουν σταθερή εργασία 5θήμερο, 7ωρο, 35ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

– Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος