Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, συνδιοργανώνουν Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, από τις 17:00 – 20:00, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φίλους του ΠΟΚΕΛ, τους οποίους ενδιαφέρει η Δημιουργική Γραφή και θα ολοκληρωθεί σε μία συνάντηση 3 ωρών.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής συμμετοχής, αλλά θα πρέπει κάθε άτομο που θα συμμετάσχει, να αποκτήσει ένα Ημερολόγιο Δημιουργικής Γραφής του Διονύση Λεϊμονή (τιμή: 10 ευρώ), γιατί οι εργασίες θα γίνουν με βάση αυτό το Ημερολόγιο.
Θα δημιουργηθεί μόνο ένα τμήμα, με 20 συμμετέχοντες κι επειδή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στην υπεύθυνη, Ελένη Χριστούλα, στο τηλέφωνο 6946594756.
Πώς αξιοποιείται δημιουργικά μία ρήση, ένα λογοτεχνικό κείμενο, ένα βιβλίο;
Τι «ελευθερία» έχει ο καθένας μας να επέμβει σε ένα λογοτεχνικό κείμενο;
Τι σημαίνει δημιουργική γραφή και ποιες είναι οι δεξιότητες για να γίνει πράξη;
Μια «δοκιμή» γραφής από ανθρώπους που θεωρούν τη γραφή καταφύγιο, ώστε να πειραματιστούμε, να γράψουμε με την καρδιά μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να δώσουμε και να πάρουμε έμπνευση, σ’ ένα εργαστήρι ενηλίκων ξεφυλλίζοντας ένα ημερολόγιο, όπου κάθε μέρα του χρόνου ο κάτοχός του με αφόρμηση μία ρήση, ένα βιβλίο Έλληνα ή ξένου συγγραφέα, καλείται να γράψει το δικό του κείμενο, πεζό ή ποιητικό, «συνομιλώντας» ουσιαστικά με την/τον συγγραφέα.
Στο «Ημερολόγιο δημιουργικής γραφής» του Διονύση Λεϊμονή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Γράφημα», ανθολογούνται 338 δημιουργοί (πεζογράφοι, ποιητές, σκηνοθέτες, ζωγράφοι, συνθέτες, δημοσιογράφοι) κάθε κείμενο των οποίων συνοδεύεται από μια άσκηση γραφής.
Βιογραφικό.
Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό της Αιτωλοακαρνανίας, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου κι εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων και με την επιμέλεια και κριτική έργων για παιδιά και ενήλικες, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση φιλολογικών – λογοτεχνικών εκδηλώσεων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες, αλλά και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (είναι κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημιουργικής γραφής του Ε.Α.Π.).
Επιμελείται και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο» και είναι τακτικό μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ.) και του Ελληνικού τμήματος του παιδικού βιβλίου (ΙΒΒΥ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος