Επιτροπή Μπλόκων: Εβδομάδα κινητοποιήσεων από 13-18 Δεκεμβρίου και πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας

Εβδομάδα πανελλαδικής δράσης με διάφορες μορφές αγώνα και με βάση τα οξυμμένα προβλήματα ανά περιοχή, από 13 ως 18 Δεκεμβρίου, διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων (ΠΕΜ), η οποία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και τους αλιείς, να συσπειρωθούν στους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την ΠΕΜ, να δυναμώσουν το μέτωπο του αγώνα.

Η Γραμματεία της ΠΕΜ θα διοργανώσει επίσης μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας – Λάρισας, ώστε να συζητήσει την κλιμάκωση του αγώνα.
Όσον αφορά ειδικότερα στο διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Επιτροπή Μπλόκων: Εβδομάδα κινητοποιήσεων από 13-18 Δεκεμβρίου και πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας
· Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.
· Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασική είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
· Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ ως τέλος του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφαλαίο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
· Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων σε μια δόση χωρίς παρακρατήσεις.
· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος