Επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών στον ΟΣΕ Λάρισας

«Το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργεί» ανέφερε ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον σταθμό του ΟΣΕ, το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα ο Σταθμάρχης κ. Πίτσας εξήγησε ότι το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας δεν λειτουργεί στον Σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα, λειτουργεί όμως ο Τοπικός Πίνακας Ελέγχου που ελέγχει το τρένο για 8,5 χιλιόμετρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γενικός διευθυντής Συντήρησης του ΟΣΕ κ. Στουρνάρας σχετικά με τον Τοπικό Πίνακα Ελέγχου. Τελικά ο υφυπουργός τόνισε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης θα λειτουργήσει στον σταθμό της Λάρισας τον Σεπτέμβριο του 2023.

Επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών στον ΟΣΕ Λάρισας

Ο υφυπουργός έφτασε γύρω στις 6 το απόγευμα στον Σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση για τους τραυματίες.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Μίλησε για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου με ασφάλεια και έθεσε ζητήματα διαφάνειας, σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας.

«Δεν θα επιτρέψουμε – σημείωσε – την παραπληροφόρηση εντός και εκτός Βουλής».

Επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών στον ΟΣΕ Λάρισας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υφυπουργού ο Σταθμάρχης κ. Δημοσθένης Πίτσας εξήγησε πώς λειτουργεί ο Τοπικός Πίνακας Ελέγχου στον σταθμό της Λάρισας, ο οποίος τοποθετήθηκε το Νοέμβριο του 2022 και έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το τρένο 3,5 χιλιόμετρα προς το νότο και 5 χιλιόμετρα προς τον βορρά.

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΕ κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι ο Κεντρικός Έλεγχος Κυκλοφορίας (τηλεδιοίκηση) δεν λειτουργεί στον σταθμό της Λάρισας, λειτουργεί όμως από το Νοέμβριο του 2022 ο Τοπικός Πίνακας Ελέγχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος