Επίσκεψη Ν. Φίλη σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Αβερώφειο Γεωργική Σχολή

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το προσωπικό του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, είχε σήμερα ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

Στη συνάντηση ο πρύτανης αναφέρθηκε στην θέση του Ιδρύματος, αλλά και την δυναμικότητα του.
Επίσκεψη Ν. Φίλη σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Αβερώφειο Γεωργική ΣχολήΌπως ανέφερε ο κ. Μαμούρης το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το τρίτο μεγαλύτερο της χώρας, κερδίζει συνεχώς θέσεις στις παγκόσμιες κατατάξεις και βρίσκεται μεταξύ των 600-800 Πανεπιστημίων σε όλες τις λίστες. Το 40% των φοιτητών του Ιδρύματος προέρχεται από τη Θεσσαλία.

Στο Πανεπιστήμιο φοιτούν 43.000 φοιτητές, διαθέτει 700 μόνιμους καθηγητές, 500 διοικητικούς υπαλλήλους και 200 βοηθητικό προσωπικό.
Ο πρύτανης διευκρίνισε επίσης ότι το εγχείρημα της συνένωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του πρώην ΤΕΙ πήγε πολύ καλά. Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση έγινε, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για μειώσεις τμημάτων. Επίσης συνεχίζεται το πρόβλημα με το διοικητικό προσωπικό, όπου υπάρχουν 50-60 θέσεις κενές.
Ο πρύτανης τάχθηκε επίσης υπέρ της εισαγωγής μοντέρνων αντικειμένων που σχετίζονται με κλιματική κρίση και 4η Βιομηχανική Επανάσταση, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της Ε.Β.Ε. η οποία μείωσε κατά 1.000 άτομα το φοιτητικό δυναμικό.
Επίσκεψη Ν. Φίλη σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Αβερώφειο Γεωργική ΣχολήΣτη συνέχεια ο κ. Φίλης συναντήθηκε με το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστημίου εδώ και πολλά χρόνια. Αίτημά τους η εξεύρεση λύσης, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα σταθερής και μόνιμης απασχόλησης.
Ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε η κοινοβουλευτική ομάδα να φέρει το θέμα στη Βουλή.
Στην επίσκεψη, του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διευθύντρια Ευ. Σιώκη και τον καθηγητή Ν. Τσουλούφα. Η διεύθυνση της Σχολής ανέπτυξε τις προτάσεις της για την αναβάθμιση της σχολής και την συντήρηση των 48 ιστορικών κτιρίων.
Κύριο αίτημά η λειτουργία της Σχολής ως ΕΠΑΛ, η πρόσληψη προσωπικού και η συντήρηση των κτιρίων, καθώς και η αποκατάσταση ζημιών από τούς σεισμούς και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων.
Ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ να φέρει το ζήτημα της λειτουργίας γενικότερα και της συντήρησης της Σχολής άμεσα στην Βουλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος