Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης 15 οικισμών στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου

Την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Λάρισας -Βόλου για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης σε 15 οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος που επισκέφθηκαν την περιοχή με κλιμάκια τόσο του Δήμου και της ΔΕΥΑ Κιλελέρ όσο και της Περιφέρειας.

Με τις παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 31 χλμ, κατασκευή νέων υδατοδεξαμενών στις θέσεις Άγιος Νικόλαος και Πλατύκαμπος αλλά και την ανόρυξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων στην τοποθεσία του Αγίου Νικολάου και στην τοπική κοινότητα Χάλκης διασφαλίζεται η διασύνδεση των πηγών τροφοδοσίας νερού της περιοχής της Δ.Ε. Κιλελέρ και Αγίου Νικολάου. Εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο η αδιάλειπτη παροχή επαρκούς ποσότητας και άριστης ποιότητας νερού σε 15 οικισμούς της π.ε.ο. Λάρισας Βόλου και συγκεκριμένα σε Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Χάλκη, Γλαύκη, Πρόδρομο, Μελία, Μόδεστο, Αναγέννηση, Μέλισσα, Λοφίσκο, Αχίλλειο, Κιλελέρ, Νίκη, Σωτήριο και Αρμένιο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 12.550.000 ευρώ.
Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης 15 οικισμών στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “πέραν των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή από τις υπηρεσίας μας, έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη για επιπλέον χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 10.518.899.99 Ευρώ. Η μελέτη αφορά στην αντικατάσταση των αγωγών από τον Άγιο Νικόλαο στη Γλαύκη και τα Νάματα συνολικού μήκους 13.052,68 m, στην κατασκευή νέου υδατόπυργου χωρητικότητας 200 m3 στη Μελία και επίγειας δεξαμενής 300 m3 στη Μέλισσα καθώς και στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Πλατυκάμπου, Γαλήνης και Χάλκης με δυνατότητα τμηματικής απομόνωσης περιοχών σε περίπτωση βλάβης κι όχι ολικής διακοπής υδροδότησης. Έχουμε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του έτους η χρηματοδότηση του έργου θα εγκριθεί και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του.
Ταυτόχρονα και αναφορικά με την εξασφάλιση αδιάλειπτης παροχής νερού από τις γεωτρήσεις του Αγίου Νικολάου έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (ηλεκτρογεννήτριας) εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των γεωτρήσεων ακόμα και σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος