Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας Αγιάς μέσω ΕΣΠΑ

Eκσυγχρονίζονται οι κτιριακές υποδομές του Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας στο Δήμο Αγιάς με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 171.500 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς.

«Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση είναι έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, το Δημοτικό Σχολείο στην Ανάβρα αποκτά σύγχρονες κτιριακές υποδομές σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, καλύτερες συνθήκες λειτουργίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και την  εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και παράλληλα εξοικονομεί χρηματικούς πόρους. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων  που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας  βελτιώνει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και  έχει  επιλεγεί στα 200 καλύτερα Green Deal  έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος