ertnews.gr

Ελέγχους και τήρηση νομοθεσίας ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος για το παζάρι

24/09 16:24
Ελέγχους και τήρηση νομοθεσίας ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος για το παζάρι

Επιστολή στον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, απέστειλε η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, με αφορμή την έναρξη του παζαριού της Λάρισας. Στην επιστολή η Διοίκηση του ΕΣΛ ζητά να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, τόσο για την διάρκεια, αλλά και τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν σε εμπορεύματα και συμμετέχοντες στην εμποροπανήγυρη.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Ενόψει της διεξαγωγής της φετινής εμποροπανήγυρης, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε και να τονίσουμε, όπως κάθε χρόνο, την πάγια θέση του ΕΣΛ για το πλαίσιο της έννομης λειτουργίας της. Η εμποροπανήγυρη είναι ένας ετήσιος θεσμός πολύ σημαντικός για την πόλη που δεν παύει όμως να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην αγορά της Λάρισας. Για τον λόγο αυτό:

Πιστεύουμε πως η εμποροπανήγυρη θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του Δήμου Λαρισαίων (απόφαση 327/16-7-2015) ότι η διάρκειά της είναι 7 ημέρες. Σύμφωνα με την απόφαση δε, υπεύθυνος της διοργάνωσης και λειτουργίας της είναι ο Δήμος Λαρισαίων.
Η απόφαση αυτή του Δήμου απορρέει από την κείμενη νομοθεσία (ν.3769/2009) ότι η διάρκεια των εμποροπανηγύρεων (παζάρια) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις επτά (7) συναπτές ημέρες.

Αναφορικά δε με την λειτουργία της φετινής εμποροπανήγυρης θεωρούμε απαραίτητο να διασφαλιστεί η καθόλα νόμιμη λειτουργία της.
Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να εφαρμοσθούν τα κάτωθι:
· Ταυτοποίηση ενοικιαστών των χώρων με αυτούς που επιχειρούν, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα υπενοικίασης
· Έλεγχος για την ύπαρξη όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων των συμμετεχόντων, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, αλλά και κατά τη διαδικασία της δημοπράτησης.
· Έλεγχος για την ύπαρξη φορολογικών ταμειακών μηχανών παντού, αλλά και ταυτόχρονος έλεγχος της νομιμότητας της φορολογικής μνήμης των.
· Έλεγχος για την έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη τιμολογίων για τα προσφερόμενα προϊόντα
· Ανάρτηση σε εμφανές σημείο πινακίδας θεωρημένης από τις υπηρεσίες του δήμου, η οποία να πιστοποιεί τη νομιμότητα του συμμετέχοντος, ώστε να είναι ευκολότεροι οι έλεγχοι
· Έλεγχοι για προϊόντα απομίμησης (εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την επιτόπου καταστροφή τους)
· Αυστηροί έλεγχοι για περιπτώσεις παράνομης εμπορικής δραστηριότητας (παρεμπόριο) τόσο εντός, όσο και εκτός του χώρου της εμποροπανήγυρης
· Αυστηρή τήρηση της προβλεπόμενης από το νόμο χρονικής διάρκειας ( 7 ημέρες) και συγκεκριμένα για φέτος από τις 24/9/19 έως και τις 30/9/19.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Δήμος θα εφαρμόσει αυστηρά όλα τα ανωτέρω για την αποφυγή φαινομένων φοροδιαφυγής και παράνομης εμπορικής δραστηριότητας και να δώσει ένα μήνυμα ότι η συντεταγμένη πολιτεία κάνει το καθήκον της.
Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους φορείς της πολιτείας να εφαρμόσουν όλα όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version