ertnews.gr

Εκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

18/01 11:12
Εκθεση  στη Δημοτική Πινακοθήκη για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Έκθεση με τίτλο «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου»,  με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, παρουσιάζει η   Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, από την Τετάρτη 25  έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο της πόλης.

Η έκθεση στοχεύει να καλέσει τους επισκέπτες να προβληματιστούν σχετικά με τη διαφορετικότητα, την ταυτότητα, την προκατάληψη ,τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία .

Το πρώτο μέρος της  έκθεσης συνδέει την ιστορία της ζωής της Αννας Φράνκ με το σήμερα. Η μοίρα εκατομμυρίων θυμάτων του διωγμού των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο προκαλεί και σήμερα προβληματισμό και ανησυχία.

Με φωτογραφικό υλικό και κείμενα δίνεται η εικόνα της ζωής της , από την γέννησή της το 1925 στην Φρανκφούρτη, έως τον θάνατό της στο Μπέργκεν –Μπέλσεν, το 1945.Οι πίνακες της έκθεσης παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του ημερολογίου της , και την εποχή που έζησε.

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου» μας συνδέει με το παρόν και αποτελείται από ιστορίες νέων ανθρώπων. Θίγει θέματα,  όπως η ταυτότητα, η εικόνα του εαυτού μας και  πως μας βλέπουν οι άλλοι. Διαπραγματεύεται τη διαφορετικότητα ,τις διακρίσεις και τελικά την στάση των ανθρώπων απέναντι στο διαφορετικό .

Οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου  και του 3ου Γυμνασίου  Λάρισας απευθύνονται και καλούν τους συμμαθητές τους να πληροφορηθούν για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος .

Πρόγραμμα επισκέψεων:

Τετάρτη 25 έως Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρες 09:00 – 14:00

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου από τις 09.00 – 14.00 και από τις 16:00-20:00

Η ξενάγηση θα πραγματοποιείται από 12 μαθητές, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί online για αυτό τον σκοπό, από τo μουσείο  «Anne Frank» του Άμστερνταμ.

Η έκθεση – δράση υποστηρίχτηκε από τις εκπαιδευτικούς, Ζησοπούλου Βαρβάρα, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Κολοκοτρώνη Ευθαλία, Γιαννιώτη Ευτυχία, Κόγια Αποστολία και  Χατζηπαναγιώτου Μαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version