Έκοβαν το ρεύμα “ξαφρίζοντας” από χρηματοκιβώτια μέχρι προϊόντα καπνού στην Λάρισα

Εννέα κλοπές, από τις οποίες έξι τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας εξιχνίασε η Ασφάλεια σχηματίζοντας δικογραφία, σε βάρος 5 ημεδαπών και ενός άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 27-11-2022 έως 11-01-2023 στη Λάρισα, σε έξι περιπτώσεις, οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, δρώντας κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, διακόπτοντας την παροχή ρεύματος, προκειμένου να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους, αφαίρεσαν από διάφορους χώρους (περίπτερα, ταβέρνα, συνεργείο, αποθήκη, εμπορικό κατάστημα) τα εξής: Δύο χρηματοκιβώτια, από τα οποία το ένα περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και 500 στερλίνες Αγγλίας, ενώ το δεύτερο δεν περιείχε χρήματα. Επιπλέον, το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ, διάφορα καπνικά προϊόντα, 10 φιάλες αλκοολούχων ποτών και ένα ηχείο ηχοσυστήματος.

Επιπροσθέτως, εξακριβώθηκε ότι σε άλλες τρεις περιπτώσεις, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, οι δράστες έθραυσαν ή παραβίασαν εισόδους/παράθυρο τριών άλλων χώρων της πόλης (διαγνωστικό εργαστήριο, δημόσιο φορέα και αποθήκη), με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι ενός εκ των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Οχτώ καπνικές συσκευασίες που είχαν αφαιρεθεί κατά την τέλεση της κλοπής σε περίπτερο, δύο μπλούζες και ένας φορητός ασύρματος, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος