ΕΚΛ: Στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα, αυτή τη φορά των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, οι οποίοι διεκδικούν το δίκιο τους.
Στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΚΛ τονίζει τα εξής:
Για μία ακόμα φορά, εργαζόμενοι κηρύσσουν Απεργία και η εργοδοσία τους πηγαίνει στα δικαστήρια. Εκτός αυτού η εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας των εργαζομένων, η οποία ήταν με καθολική συμμετοχή.
Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη απεργούν με καθολική συμμετοχή διεκδικώντας να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις με τις οποίες επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να καταργήσει κατεκτημένα δικαιώματα τους που καθορίζονται στην επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Στόχος της εργοδοσίας είναι να χωρίσει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, με τους παλιούς να αμείβονται με τους προηγούμενους μισθούς και οι νεότεροι με την αθλιότητα της ΕΓΣΣΕ, με τα ψίχουλα των 600 ευρώ.,
Αυτό που αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά είναι, πως το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις γίνεται εργαλείο των εργοδοτών ενάντια στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων!
Επιχειρούν να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα όπου ο εργαζόμενος δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και να διεκδικήσει το δίκιο. Όμως το εργατικό κίνημα έχει πείρα και δύναμη, έχοντας αποδείξει πολλές φορές πως τέτοιες πρακτικές μπορεί να τις στείλει εκεί που τους πρέπει, στα σκουπίδια!!!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! – «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ»
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και καλεί τα Σωματεία και τους φορείς της πόλης μας να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος