Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στο Αλβανικό μέτωπο και στην Αντίσταση

Ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις διοργάνωσαν εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίσταση1941-1944, προς τιμήν των πεσόντων Νικαιωτών στο Αλβανικό Μέτωπο και κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης αλλά και προς τιμήν των 16 εκτελεσθέντων πατριωτών από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής την άνοιξη του 1943 (κατοίκων Ζαγοράς, Πουρναρίου και Φαρκαδόνας).

Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στο Αλβανικό μέτωπο και στην Αντίσταση

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας Γιάννης Χονδρονάσιος ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσαν οι πεσόντες για να διώξουν τους κατακτητές.
Στην εκδήλωση κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο Δήμαρχος Ζαγοράς Π. Κουτσάφτης, ο Αντιδήμαρχος Φαρκαδώνας Γ. Γεωργίου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Νίκαιας και Πουρναρίου Κ. Παναγούλης και Ι. Μακρής και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Αθ. Τζίντζιρας για την Εθνική Αντίσταση 1941-44. Το προσκλητήριο νεκρών έκανε ο Αντιδήμαρχος Αχ. Χατζούλης.

Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στο Αλβανικό μέτωπο και στην Αντίσταση
Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Χ. Κέλλας ο οποίος έστειλε και χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Νταφόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς και Β. Χλιάπη Γκουνιαρούδη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Κιλελέρ και Λαρισαίων Γ. Ακριβούλης, Ζ. Ανυφαντή Αθ. Μανδάλης και Ρ. Καραλαριώτου, το μέλος του ΤΣ της ΤΚ Νίκαιας Γ. Ψαρούλης, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΑΤΑ Ταξίαρχος Μ. Μπαντουβάς, ο διοικητής της 110 Π.Μ. σμήναρχος Α. Μουστρούφης, η Αστυνόμος Α’ του ΑΤ Κιλελέρ Π. Γιαντικίδου εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και συγγενείς των πεσόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος