Ε.Κ.Λ. – Επιτροπή Ειρήνης: Η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ μας βάζει στη μπούκα του κανονιού

Όχι στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ βροντοφώναξαν σήμερα πολίτες της Λάρισας στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο με την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Ε.Κ.Λ. – Επιτροπή Ειρήνης: Η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ μας βάζει στη μπούκα του κανονιούΌπως ανέφεραν εκ μέρους του ΕΚΛ ο αν. γραμματέας κ. Γ. Τζιμούλης και η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας κ. Δ. Παπαστεργίου, “η κυβέρνηση, που αναλαμβάνει να επικυρώσει αυτήν την επικίνδυνη συμφωνία, ενόψει και της συνάντησης Μητσοτάκη – Μπάιντεν, αναλαμβάνει τεράστιες και ιστορικές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό.
Ε.Κ.Λ. – Επιτροπή Ειρήνης: Η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ μας βάζει στη μπούκα του κανονιού
Εξίσου μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε τις βάσεις για αυτήν τη Συμφωνία, μέσω του “Στρατηγικού Διαλόγου” με τις ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας τις παραπάνω υποδομές, όπως και των άλλων κομμάτων, π.χ. ΚΙΝΑΛ, που στηρίζουν αυτήν την πολιτική. Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που εξαρτά την επικύρωση της Συμφωνίας με την εξασφάλιση περισσότερων ανταλλαγμάτων, αποδεικνύει τη στρατηγική του ταύτιση με την κυβέρνηση της ΝΔ.
Ε.Κ.Λ. – Επιτροπή Ειρήνης: Η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ μας βάζει στη μπούκα του κανονιούΗ ΕΕ δεν είναι το αντίπαλο δέος όπως προσπαθούν μας πείσουν, είναι ένωση ιμπεριαλιστική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων, που παίζει ρόλο στις γεωστρατηγικές εξελίξεις μαζί με τους υπόλοιπους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Άλλωστε, το διαχρονικό επιχείρημα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ότι με τον πολλαπλασιασμό των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας “θωρακίζεται η ασφάλεια και τα σύνορα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας”, είναι ιστορικά χρεοκοπημένο”, υπογράμμισαν μεταξύ άλλων οι ομιλητές, οι οποίοι πρόσθεσαν παράλληλα ότι “η επικύρωση της συμφωνίας, η κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν είναι μια «τυπική διαδικασία», γιατί η «κατάσταση δεν αλλάζει», «δεν γίνεται αλλιώς».
Ε.Κ.Λ. – Επιτροπή Ειρήνης: Η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ μας βάζει στη μπούκα του κανονιού
Η πείρα από το παρελθόν έχει δείξει όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν, αυτό μας διδάσκει η 9η Μάη, μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών που τσάκισε τον φασισμό. Είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» για όλους εμάς και πρέπει ν’ αλλάξει. Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός μας και οι λαοί του κόσμου διαθέτουν τεράστια δύναμη. Να δείξουμε τώρα την δύναμή μας, την αντίθεσή μας. Να μην επιτρέψουμε να μας βάζουν στην «μπούκα του κανονιού».
Μεταξύ των αιτημάτων του συλλαλητήριου περιλαμβάνονταν η απόσυρση της συμφωνίας για τις βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καθώς και να κλείσουν όλες οι βάσεις στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος