Δήμος Τεμπών: Προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό του Μαρτίου στις αμυγδαλιές

Ζεστό χρήμα την ερχόμενη εβδομάδα, από τον ΕΛΓΑ, θα καταβληθεί σε δικαιούχους αγρότες του Δήμου Τεμπών. Προκαταβολή 70,00 € ανά στρέμμα αμυγδαλοκαλλιέργειας, για τις ζημιές που σημειώθηκαν στα αμύγδαλα τον Μάρτη του 2021, στον Δήμο Τεμπών, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από Δευτέρα 13-9-2021, αφού υπήρξε συνεπής στη δέσμευσή του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος προς τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη.

Την ικανοποίησή του δηλώνει ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, για την προκαταβολή αποζημιώσεων για ζημιές που σημειώθηκαν στα αμύγδαλα τον Μάρτη του 2021.

Δήμος Τεμπών: Προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό του Μαρτίου στις αμυγδαλιές

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Μανώλης άμεσα, είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές επαφές με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΑ και ζητούσε επιτακτικά την προκαταβολή αποζημιώσεων τύπου “ΙΑΝΟΥ”, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά οι παραγωγοί ενός από τα δυναμικότερα αγροτικά προϊόντα, που σχετίζονται άμεσα με την τοπική οικονομία.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος “από την πρώτη ημέρα που διαπιστώθηκε η καθολική ζημιά στις δενδρώδεις καλλιέργειες και ιδιαίτερα στις αμυγδαλιές, όπου είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και η πέμπτη τα τελευταία επτά χρόνια, που επηρεάζεται δυσμενώς το εισόδημα των παραγωγών του Δήμου Τεμπών. Αμέσως, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο, την άμεση αποζημίωση των καλλιεργητών, όπως έγινε με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του “Ιανού”. Ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και τελικά η δέσμευσή του έγινε πράξη. Επίσης, σε ενημέρωση από το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, οι εκτιμητές άρχισαν να γράφουν τα πορίσματα των ζημιών. Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν όλα πάνε καλά, η εκκαθάριση των αποζημιώσεων να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, μέσα στο έτος ζημιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος