ertnews.gr

Δήμος Λαρισαίων: Πρεμιέρα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

15/09 21:05
Δήμος Λαρισαίων: Πρεμιέρα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με σύνθημα: “Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα”, δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” από τον δήμο Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος, Απ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εβδομαδιαίων εκδηλώσεων, χαρακτηρίζοντας τες ως ένα σημαντικό θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο που έχει στόχο τον βιώσιμο τρόπο μετακίνησης των πολιτών εντός του αστικού ιστού.
Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, εντάσσεται και η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, η οποία ορίστηκε για την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας μετακίνησης εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης με τα πόδια ή το ποδήλατο, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, οι περισσότερες αποστάσεις καλύπτονται εντός διαστήματος 10 λεπτών.
Το πρόγραμμα των δράσεων ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, “Η Λάρισα εν κινήσει”, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, με βόλτα με ποδήλατο για μικρούς και μεγάλους και εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version