Δήμος Λαρισαίων: Από 23 Μαϊου – 10 Ιουνίου οι αιτήσεις για την “Κατασκήνωση στην πόλη”

Την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Μαΐου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην πόλη», με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα “τρέξει” και φέτος από τον δήμο με τη συνεργασία πολλών φορέων της πόλης, παρουσίασε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης.

Το πρόγραμμα όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων για παιδιά και θα διαρκέσει από 27 Ιουνίου έως και 2 Σεπτεμβρίου.
Οι δραστηριότητες που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων “επισκέψεις σε μουσεία, αθλητικούς χώρους, κουκλοθέατρο, ζαχαροπλαστική και δράσεις που αφορούν ουσιαστικά στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών”.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αφορά μόνο τον δήμο αλλά την πόλη, δεκάδες φορείς της οποίας συστρατεύονται για την υλοποίηση του. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες και η έδρα του, απλώνεται, όπως διευκρίνισε ο κ. Δεληγιάννης σε 9 διαφορετικά σημεία της πόλης, ενώ οι ώρες λειτουργίας του ξεκινούν από τις 7:30 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 3 το μεσημέρι. Το Αστεροσκοπείο, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, το Θεσσαλικό θέατρο, αλλά και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λάρισας, αποτελούν ορισμένα σημεία αναφορά όπου τα παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα επισκεφθούν και θα μάθουν χρήσιμα πράγματα, διασκεδάζοντας παράλληλα.
Δράσεις μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα υπάρξουν, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και παιδιά με αναπηρία, καθώς και για παιδιά προσφύγων και μεταναστών σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, αλλά και για παιδιά Ρομά.
Στην συνέντευξη συμμετείχαν επίσης η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κ. Σπανού, η οποία εξήρε την συμβολή του προγράμματος στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης, καθώς και η διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του δήμου Λάρισας κ. Στ. Μπαξεβάνου, η οποία αναφέρθηκε και στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου, στις 7 Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος