Δήμος Κιλελέρ: Οριστική επίλυση στην ύδρευση περιοχών κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου

Την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Χάλκης και διασύνδεσης του εξωτερικού δικτύου Δ.Ε. Πλατυκάμπου και Δ.Ε. Κιλελέρ, μέσω υφιστάμενων δικτύων και υδρευτικών γεωτρήσεων, διαπίστωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή επικεφαλής κλιμακίου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.470.000 Ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι του Υπουργείου Εσωτερικών και περιλαμβάνει:
-Κατασκευή νέας επίγειας ορθογωνικής δεξαμενής χωρητικότητας 500 m3 δίπλα στον υφιστάμενο υδατόπυργο του Πλατυκάμπου.
-Κατασκευή νέας επίγειας ορθογωνικής δεξαμενής σε θέση πλησίον των γεωτρήσεων του Αγ. Νικολάου.
-Κατασκευή νέου αγωγού που θα συνδέσει τον υφιστάμενο αγωγό (επί της Π.Ε.Ο. Βόλου) µε τον υφιστάμενο υδατόπυργο της Χάλκης.
-Διασύνδεση των δικτύων της ∆.Ε. Πλατυκάμπου µε την ∆.Ε. Κιλελέρ µε την κατασκευή αγωγού διατομής. Ο αγωγός θα κατασκευαστεί κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου. Η αρχή της χάραξης βρίσκεται στο ύψος του οικισμού Αναγέννηση και το τέλος της στο ύψος του οικισμού Αχίλλειο,
-Αντικατάσταση υφιστάμενου αγωγού από νέο αγωγό.
-Αντικατάσταση υφιστάμενης με νέα υδρογεώτρηση στην τοπική κοινότητα της Χάλκης.
Δήμος Κιλελέρ: Οριστική επίλυση στην ύδρευση περιοχών κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου
Σε δηλώσεις του ο κ. Νασιακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «βασικός στόχος ήταν και παραμένει η οριστική επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του συνόλου των οικισμών επί της ΠΕΟ Λάρισας Βόλου. Για την επίτευξή του πραγματοποιήθηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν προγραμματιστεί δράσεις και έργα από τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ, σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις επιδιώκεται εκτός των άλλων, να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της εμφάνισης θραύσεων στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των κοινοτήτων από την αδυναμία ελέγχου της πίεσης στο υπάρχον δίκτυο, καθώς και το συχνά εμφανιζόμενο πρόβλημα της διακοπής παροχής νερού σε ολόκληρο τον οικισμό λόγω έλλειψης δικλείδων απομόνωσης μέρους των εσωτερικών δικτύων.
Γίνεται λοιπόν σαφές ότι με όλες αυτές τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε, υλοποιούμε και σχεδιάζουμε, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνουμε οριστική και αμετάκλητη λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης όλων των κοινοτήτων που βρίσκονται στην ΠΕΟ Βόλου”.
Στο κλιμάκιο μαζί με τον δήμαρχο Κιλελέρ συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Κουκούτσης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου και Αλ. Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης και Γ. Παπακανάκης και ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου Γ. Νταλαμπίρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος