Δήμος Ελασσόνας: Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων


Την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων υπέγραψε προ ημερών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον Πρόεδρο του αναπτυξιακού οργανισμού ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Ελ. Φουρκιώτη. Αντικείμενο της μελέτης εφαρμογής είναι η κατασκευή διώροφου κτηρίου με υπόγειο σε δημοτικό οικόπεδο στη συνοικία Αμπελοκήπων στην Ελασσόνα, έναντι ΚΤΕΛ, που θα στεγάζει τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.


Με την ευκαιρία της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε την ΑΕΝΟΛ για τη συνεργασία και τον κ. Φουρκιώτη για το επιτυχημένο συντονισμό και διοίκηση του νέου οργανισμού, ο οποίος κατάφερε πολύ σύντομα να έχει τη διαχειριστική επάρκεια να αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη έργων και σημείωσε ότι η μελέτη εφαρμογής για μία σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Ελασσόνα αποτελεί την προϋπόθεση για την υλοποίηση μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ του μεγάλου αυτού έργου, που θα προσφέρει ασφάλεια και φιλοξενία σε όσους έχουν ανάγκη από ένα υποστηρικτικό περιβάλλον σε ήδη προχωρημένη ηλικία. Η μελέτη θα εκπονηθεί από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΑΕΝΟΛ και εξωτερικούς συνεργάτες με το ποσό των 89.605,54 ευρώ επιτυγχάνοντας έκπτωση 64% στο ποσό του προϋπολογισμού της μελέτης.


Σκοπός του έργου είναι να προσφέρει φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα κατά την παραμονή τους στη Μονάδα και πιο συγκεκριμένα να προσφέρει διατροφή, ιατρική παρακολούθηση, θαλπωρή με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των τροφίμων κατά την παραμονή τους σε αυτήν. Η λειτουργία της Μονάδας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η μονάδα θα κατασκευαστεί στην Ελάσσονα εντός σχεδίου πόλης σε οικόπεδο εμβαδού 1.930,93 μ2 και θα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο θα είναι το υπόγειο, όπου θα υπάρχουν τα πλυντήρια, οι αποθήκες, ο νεκροθάλαμος και θα γίνεται και η συγκέντρωση των ακαθάρτων. Στο δεύτερο επίπεδο, στο ισόγειο, θα είναι η είσοδος, η υποδοχή, η αίθουσα αναμονής επισκεπτών, τα δωμάτια των τροφίμων, τα W.C., οι κοιτώνες προσωπικού, ο χώρος καθιστικού, τραπεζαρίας και εργοθεραπείας για τους τρόφιμους. Στο τρίτο επίπεδο, στον όροφο, θα υπάρχουν τα γραφεία διοίκησης και προϊσταμένων, καθώς και τα εξετάστρια του ιατρού, ο χώρος διημέρευσης και ο θάλαμος μόνωσης και προσωρινής νοσηλείας. Η μελέτη εφαρμογής θα εκπονηθεί σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές του ΦΕΚ 1136/6-07-2077 για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Οι μελέτες που θα απαιτηθούν και περιλαμβάνονται στην προγραμματική σύμβαση είναι: Ειδική Αρχιτεκτονική μελέτη, Στατική Μελέτη, Μελέτη Παθητ. Πυροπροστασίας, Ενεργ. Πυροπροστασίας, Θερμομόνωσης, Χρον. Προγραμματισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Πυρόσβεσης, Πυρανίχνευσης, Θέρμανσης, Κλιματισμός- Αερισμός, Η/Κ Ισχυρ.Ρευματων, Τηλ.-Data, T.V., Αλεξικέραυνου -Γειώσεων, Η/Κ Ασθ.Ρευματων, Σύνολο με Κλιματισμό, ΣΑΥ-ΦΑΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος