Διαγωνισμός με θέμα “Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία”

Το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας σε συνεργασία με το νεοσύστατο film office  Thessaly  πραγματοποιεί μια πρωτοποριακή δράση,  με τίτλο « Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία».

Καλεί κινηματογραφιστές, φωτογράφους και κάθε ενδιαφερόμενο που διαθέτει παρατηρητικό βλέμμα, μια κάμερα ή και ένα κινητό να δημιουργήσει 3λεπτο βίντεο/ντοκιμαντέρ  που αναδεικνύουν χώρους της Θεσσαλίας με κινηματογραφικό ενδιαφέρον για κάποιους μελλοντικούς δημιουργούς ταινιών μεγάλου ή μικρού μήκους.

Τόσο το κινηματογραφικό όσο και το φωτογραφικό υλικό μπορεί να αφορά: Αστικό περιβάλλον, Φυσικά τοπία, Ιστορικοί τόποι και τόποι λατρείας, μνημεία και αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντες χώροι.

Το φεστιβάλ με τη συνεργασία του film office  Θεσσαλίας ,φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων ανοιχτή και προσιτή σε κάθε  σκηνοθέτη ή  παραγωγό που ενδιαφέρεται να κινηματογραφήσει στη Θεσσαλία.

Οι ταινίες και οι φωτογραφίες θα προβληθούν σε ειδική παρουσίαση την άνοιξη του 2023 και θα προσκληθούν σκηνοθέτες, παραγωγοί, και γενικά άνθρωποι του χώρου να τα παρακολουθήσουν.

Το ενδεχόμενο να οργανωθούν και επισκέψεις στους συγκεκριμένους χώρους, εξετάζεται στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων του φεστιβάλ. Το υλικό θα παραμείνει στο film office  Θεσσαλίας για κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα δοθούν 3 έπαθλα για κάθε κατηγορία, τα οποία θα είναι : κινηματογραφική μηχανή, φωτογραφική μηχανή ,μικρόφωνο εξωτερικού χώρου, τρίποδα και σκληρούς δίσκους.

Οι υποβολές ξεκινούν από σήμερα  1η Νοεμβρίου και θα λήξουν στις 26 Μαρτίου 2023

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και τη φόρμα συμμετοχής στο iffl.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος