Διαδικτυακό εργαστήρι του ΣΘΕΒ για τις προκλήσεις και τις τάσεις στον αγροδιατροφικό τομέα

Διαδικτυακό workshop με θέμα: «Αγροδιατροφή: Προκλήσεις & Τάσεις. Η Καινοτομία ως προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων και εξαγωγών» διοργανώνουν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, από 13:00 – 14:30 μέσω της πλατφόρμας zoom, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, με την υποστήριξη της ΕΥ Ελλάδος.

Η αγροδιατροφή αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ και στην απασχόληση. Προκειμένου τα ελληνικά προϊόντα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των αγορών, ο αγροδιατροφικός τομέας πρέπει να μετασχηματιστεί στο σύνολό του ώστε να δημιουργήσει συνθήκες ικανές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Πολύτιμος σύμμαχος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η καινοτομία και ο βαθμός στον οποίο θα μπορέσει ο αγροδιατροφικός τομέας να την ενσωματώσει.
Στόχος του διαδικτυακού workshop είναι οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η αγροδιατροφή στην Ελλάδα καθώς και για τις απαραίτητες προϋποθέσεις και εργαλεία για τη σύνδεση της καινοτομίας με την αγροδιατροφή με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων. Επιπλέον, να πληροφορηθούν για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για έρευνα και καινοτομία αλλά και να παρουσιαστούν καλές πρακτικές εταιριών όπου οι εκπρόσωποί τους θα μεταφέρουν την εμπειρία τους προκειμένου να δημιουργούνται προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. H συμμετοχή στο workshop είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδιος κ. Χρήστος Τσιτόπουλος, τηλ. 2410555507, e-mail: sthev@sthev.gr)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος