Χριστουγεννιάτικο video mapping στο κτίριο της παλιάς Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου

Ένα “πρωτότυπο μαγευτικό τετραήμερο διαδραστικής χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας” ξεδιπλώνει σε τρεις διαστάσεις, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη βραβευμένη ομάδα της Ιnteractive Light Designs και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα. Το κτήριο της παλιάς Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου θα αποτελέσει τον καμβά μιας μαγευτικής, όπως χαρακτηρίζεται, χριστουγεννιάτικης χαρτογραφημένης προβολής (Projection Mapping) με στόχο την ανάδειξη του κτηρίου και των αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών, μέσα από ειδικούς φωτισμούς και δυναμικές οπτικές απεικονίσεις.

Παράλληλα, οι οπτικές απεικονίσεις θα μεταφέρουν τους θεατές σε μία άλλη διάσταση, ενώ θα βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Στη συνέχεια, επάνω στο ιστορικό κτίριο θα ξεδιπλωθεί η τρισδιάστατη πρωτότυπη ιστορία Animation 4 λεπτών «Το κοριτσάκι με τη μάσκα» που θα ταξιδέψει τους θεατές σε τρεις διαστάσεις.
Χριστουγεννιάτικο video mapping στο κτίριο της παλιάς Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου
Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού που περπατά ανήμερα Χριστουγέννων στους δρόμους μιας άδειας πόλης. Όλα μοιάζουν γιορτινά, μα όλοι ξέρουν πως τίποτα δεν είναι όπως πριν. Αμέτρητες χιονονιφάδες πέφτουν δίπλα της, ταξιδεύοντας τη φαντασία της, συντροφεύοντας τη μοναξιά της και φωτίζοντας την παιδικότητά της. Ξαφνικά όμως, η χαρά των Χριστουγέννων μετατρέπεται σε αγωνία, καθώς το χιόνι πυκνώνει και το κοριτσάκι έχει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της σύγχρονης εποχής και της υγειονομικής κρίσης. Θα καταφέρει το κορίτσι να κρατήσει την παιδικότητά της και να πετάξει το φόβο της μακριά;

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, είναι μια κούκλα από το Μουσείο Κούκλας της Λάρισας, που κατασκευάστηκε την περίοδο της πανδημίας και δεν περπάτησε ποτέ στην Κουκλοσκηνή.
Αυτό αποτέλεσε έμπνευση για μια νέα καλλιτεχνική συνεργασία που επισφραγίζει την τέχνη σε όλα τα επίπεδα. Με τα εργαλεία της νέας ψηφιακής τέχνης, η ομάδα της Interactive Light Designs, απεικόνισε την πρωτότυπη κούκλα του Μουσείου Κούκλας ψηφιακά, της έδωσε κίνηση, αλλά και τη δυνατότητα να περπατήσει και πάλι σαν οπτική ψευδαίσθηση ανάμεσα στους θεατές, ξεδιπλώνοντας την ιστορία της.

Η εγκατάσταση προβολών θα βρίσκεται στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα τις ημερομηνίες Χριστούγεννα 25, 26, 27 & 28 Δεκεμβρίου μπροστά στο κτήριο της Ιατρικής Σχολής και οι προβολές θα επαναλαμβάνονται κάθε μισή ώρα, από τις 18.00 ως τις 20.30.
Κατά τη διάρκεια των ημερών, τις ίδιες ώρες, θα λειτουργούν διαδραστικές εγκαταστάσεις Projection Mapping για παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες, ώστε με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων και πραγματικής κίνησης του σώματός τους να δοκιμάσουν να ζωντανέψουν τρισδιάστατες χριστουγεννιάτικες φιγούρες σε εξωτερικές επίπεδες επιφάνειες του κτηρίου της Ιατρικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος