Χωρίς καθαρίστρια το δημοτικό της Φαρκαδόνας εν μέσω πανδημίας

Χωρίς καθαρίστρια για πάνω από μία εβδομάδα εν καιρώ πανδημίας είναι το 1ο δημοτικό σχολείο Φαρκαδόνας.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πριν τρεις εβδομάδες περίπου, ο δήμος Φαρκαδόνας φρόντισε για την καθαριότητα του σχολείου από καθαρίστρια. Η καθαρίστρια με ειδική σύμβαση καθάριζε το σχολείο μέχρι πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο τοποθετήθηκε από το δήμο στη θέση της με αποτέλεσμα το 1ο δημοτικό σχολείο Φαρκαδόνας, που είναι εξαθέσιο και σε αυτό φοιτούν 60 παιδιά, να μείνει χωρίς καθαρίστρια από τις 13 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται εξαιρετικά εκτεθειμένοι τόσο στον κίνδυνο κορονοϊού, όσο και στον κίνδυνο άλλων ιώσεων.Χωρίς καθαρίστρια το δημοτικό της Φαρκαδόνας εν μέσω πανδημίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Τρικάλων και διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Τσάκαλου το σχολείο είναι σε άθλια κατάσταση σε επίπεδο καθαριότητας εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Τόνισε ότι “έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο τόσο στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, όσο και στο υπουργείο Παιδείας και στο υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας να βρεθεί μία λύση”.  Μάλιστα, επεσήμανε ότι “ο δήμαρχος Φαρκαδόνας είχε δεσμευτεί να λύσει σήμερα το πρόβλημα, προσλαμβάνοντας καθαρίστρια για το δημοτικό σχολείο, όμως ουδέποτε αυτό έγινε”.

Πλέον, η διεύθυνση του σχολείου, καθώς και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ζητούν λύση στο πρόβλημα, που έχει προκύψει και που είναι πολύ σοβαρό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος