B. Kόκκαλης από τον ΕΦΚΑ Λάρισας: Επιστροφή αναδρομικών χωρίς δικαστήρια σε 3 δόσεις

Τα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Λάρισα επισκέφθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Β. Κόκκαλης, όπου είχε συζήτηση με εργαζομένους στον φορέα αλλά και ασφαλισμένους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο εκσυγχρονισμός, η βελτίωση και η ενίσχυση του ΕΚΦΑ με προσωπικό θα είναι ένα από τα βασικά προτάγματα της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Η κυβέρνηση της ΝΔ έταξε τα πάντα στους πάντες στο ασφαλιστικό, όπως η κατάργηση του ΕΦΚΑ, η αύξηση των συντάξεων, η μείωση των εισφορών και η έκδοση της σύνταξης «πατώντας ένα κουμπί», όμως πέρασε πολύ κάτω από τον πήχη που η ίδια έθεσε. Άφησε τον ΕΦΚΑ στην τύχη του χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη, με μόνη λύση σε κάθε πρόβλημα, την είσοδο των ιδιωτών στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

B. Kόκκαλης από τον ΕΦΚΑ Λάρισας: Επιστροφή αναδρομικών χωρίς δικαστήρια σε 3 δόσεις

Το πρόβλημα του ΕΦΚΑ σήμερα δεν είναι οι δήθεν «τεμπέληδες» υπάλληλοι, αλλά το γεγονός ότι δεν γίνονται προσλήψεις, ενώ έχουν προηγηθεί χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εργαζόμενων στον φορέα. Επίσης δεν έχει προχωρήσει η μηχανογράφηση και εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χατζηδάκης στόχευσαν και επιδίωξαν την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Ευτυχώς όμως, για τους ασφαλισμένους αλλά και για τους υπαλλήλους, αυτή η προσπάθεια θα διακοπεί οριστικά στις 21 Μαΐου. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμευόμαστε για την επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια σε τρεις δόσεις, αλλά και για έναν σύγχρονο και δημοκρατικό ΕΦΚΑ με αξιοπρεπείς μισθούς στους εργαζόμενους σε αυτόν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος