Απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές ζητά το ΕΚΛ

Την κάθετη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υποστηρίζει, “ανοίγει ο δρόμος για το παραπέρα ξεκλήρισμα των παραγωγών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, δίνοντας «αέρα στα πανιά» της μεγάλης επιχειρηματικής δράσης”.

Το ΕΚΛ επισημαίνει μεταξύ άλλων σε σχετική του ανακοίνωση ότι “στην ουσία καταργούνται τα όσα κοινωνικά κριτήρια είχαν απομείνει να ισχύουν στο χώρο αυτό, τα οποία έδιναν την δυνατότητα σε φτωχά λαϊκά στρώματα (άνεργους, πολύτεκνους, ανθρώπους με αναπηρία), να παίρνουν άδειες μικροπωλητών για δεκαετίες και να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια.
Το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών γίνεται ακόμα πιο αντιλαϊκό. Τις αρνητικές συνέπειες όμως αυτού του νομοσχεδίου θα κληθεί να πληρώσει και η ίδια η λαϊκή οικογένεια, αφού οι αλλαγές που προβλέπονται, θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε αύξηση των ίδιων των τιμών των προϊόντων. Η πρόσβαση των εργαζόμενων και συνταξιούχων σε απαραίτητα είδη διατροφής και άλλα εμπορεύματα σε πιο προσιτές τιμές, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα περιοριστεί δραματικά και μάλιστα σε μια περίοδο που τα οικονομικά αδιέξοδα μεγαλώνουν”.
“Καλούμε τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και όλους, τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να πάρουν τη δικής τους θέση στη μεγάλη μάχη που διεξάγεται για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος. Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν οι κυβερνητικοί ελιγμοί. Η οργανωμένη πάλη και ο συλλογικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να ορθώσουν εμπόδια στη διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών”, τονίζει το ΕΚΛ ζητώντας την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος