Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι δύο σταθμάρχες για την τραγωδία των Τεμπών

Προσήλθαν σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή στην Λάρισα, οι δύο Σταθμάρχες του σιδηροδρομικού σταθμού που ήταν στην βάρδια την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Οι συνήγοροι των δυο σταθμαρχών ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν. Ο συμβασιούχος Σταθμάρχης θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενω την ερχόμενη Τρίτη την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί θα περάσει ο σταθμάρχης αορίστου χρόνου

Οι δύο Σταθμάρχες σύμφωνα με τον Επιθεωρητή Κυκλοφορίας, έπρεπε να είναι παρόντες στην βάρδια μέχρι τις 11 το βράδι και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα. Ο συμβασιούχος Σταθμάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί είναι ότι το ωράριο του αφορούσε σε 8ωρη εργασία, άρα έφυγε γύρω στις 10:15 και ένα τέταρτο μετά το πέρας του ωραρίου του. Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος όπως και η οικογένειά του γιαυτό που συνέβη, αλλά κυρίως για τον χαμό των 57 ανθρώπων.

Ο σταθμάρχης αορίστου χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχυριστείοτι το ωράριο του έληγε στις 11 και παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφύγει οτιδήποτε, καθώς το τρένο έφτανε σταθμό της Λάρισας αργότερα.

Ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου. Και αυτή είναι μία απολογία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο επιθεωρητής, τονίζει ότι είχε δώσει εντολή να μείνουν και οι δύο σταθμάρχες μέχρι 11:00, και θα απολογηθεί με υπόμνημα 80 σελίδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος