ertnews.gr

Αποκαλυπτήρια του μνημείου της Όλγας Στραβάκου στη Ραψάνη

24/04 15:22
Αποκαλυπτήρια του μνημείου της Όλγας Στραβάκου στη Ραψάνη

Ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης διοργανώνει μια σεμνή τελετή για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Όλγας Στραβάκου , της Ραψανιώτισσας που αναφέρετε στο ομώνυμο δημοτικό μοιρολόι του Βάϊου Μαλλιαρά .
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου , 2 Μαΐου και ώρα 11 :00 π.μ. , αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στο Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ραψάνης , όπου βρίσκεται το μέρος που σκοτώθηκε και το σπίτι της .

«Κίνησε η Όλγα μας πρωί Ορέ ν- η Όλγα του Στραβάκου Την μάνα της να πάει να ιδεί Άειντε ορέ τη μάνα της να πάει να ιδεί ααααα-χ απάνω στη Ραψάνη μωρέ κι ο Χάρος την περίμενε Άειντε κι ο Χάρος ν’ απ’ όλους διάλεξε ωωωωωχ, ωωωχ ορέ την Όλγα χαϊδεμένη μωρέ, τα νιάτα της μωρέ, δε σκέφτηκε…»
Η Όλγα Στραβάκου. Μια κοπέλα γύρω στα δεκαοχτώ, κόρη ενός πλούσιου τσέλιγγα, του Γιώργη Στραβάκου. Σκοτώθηκε κατά λάθος στη Ραψάνη, το Σεπτέμβρη του 1949. ‘ένα χρόνο μετά ο πατέρας της πήγε στον Βάιο Μαλλιάρα και τον παρακάλεσε – θέλω Μαλλιάρα να μου το φτιάξεις το κορίτσι τραγούδι!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version