ertnews.gr

Απεργία πείνας ξεκίνησε καταστηματάρχης για το λογαριασμό ρεύματος

13/01 19:10
Απεργία πείνας ξεκίνησε καταστηματάρχης για το λογαριασμό ρεύματος

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε απόγνωση δηλώνει πως βρίσκεται ένας καταστηματάρχης εστίασης από την περιοχή της Ελασσόνας, με αφορμή τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ που έλαβε για το μαγαζί του και ο οποίος είναι τετραπλάσιος σε σχέση με το παρελθόν.

Ο καταστηματάρχης καλείται να πληρώσει 8 χιλιάδες ευρώ την ώρα μάλιστα που η επιχείρηση του, με την ισχύ των περιοριστικών μέτρων, υπολειτουργεί. Ο επαγγελματίας υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας ξεκίνησε ήδη απεργία πείνας

Στο θέμα υπήρξε παρέμβαση από το βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό κ. Σκρέκα ζητά  την άμεση λήψη μέτρων για τη διαχείριση των εκδοθέντων λογαριασμών και προτείνει:

  • Nα ανασταλεί για ένα εξάμηνο  η υποχρέωση καταβολής του ανατιμημένου λογαριασμού ρεύματος και φυσικού αερίου, οι οποίοι θα καταστούν ληξιπρόθεσμοι μετά το πέρας του εξαμήνου.
  • Να απαγορευθεί μετά την λήξη της προθεσμίας αναστολής είσπραξης στον πάροχο ενέργειας, το δικαίωμα του να προβαίνει σε επαχθή μέτρα, πέραν της είσπραξης.
  • Να νομοθετηθεί η ρύθμιση των λογαριασμών αυτών με ευνοϊκούς όρους, όπως η μακρά περίοδος αποπληρωμής τους, χωρίς την επιβολή προσαυξήσεων και με διαγραφή μέρους του κεφαλαίου που προκύπτει από το υπερβάλλον ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version