Απεργία πείνας ξεκίνησε καταστηματάρχης για το λογαριασμό ρεύματος

Σε απόγνωση δηλώνει πως βρίσκεται ένας καταστηματάρχης εστίασης από την περιοχή της Ελασσόνας, με αφορμή τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ που έλαβε για το μαγαζί του και ο οποίος είναι τετραπλάσιος σε σχέση με το παρελθόν.

Ο καταστηματάρχης καλείται να πληρώσει 8 χιλιάδες ευρώ την ώρα μάλιστα που η επιχείρηση του, με την ισχύ των περιοριστικών μέτρων, υπολειτουργεί. Ο επαγγελματίας υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας ξεκίνησε ήδη απεργία πείνας

Στο θέμα υπήρξε παρέμβαση από το βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό κ. Σκρέκα ζητά  την άμεση λήψη μέτρων για τη διαχείριση των εκδοθέντων λογαριασμών και προτείνει:

  • Nα ανασταλεί για ένα εξάμηνο  η υποχρέωση καταβολής του ανατιμημένου λογαριασμού ρεύματος και φυσικού αερίου, οι οποίοι θα καταστούν ληξιπρόθεσμοι μετά το πέρας του εξαμήνου.
  • Να απαγορευθεί μετά την λήξη της προθεσμίας αναστολής είσπραξης στον πάροχο ενέργειας, το δικαίωμα του να προβαίνει σε επαχθή μέτρα, πέραν της είσπραξης.
  • Να νομοθετηθεί η ρύθμιση των λογαριασμών αυτών με ευνοϊκούς όρους, όπως η μακρά περίοδος αποπληρωμής τους, χωρίς την επιβολή προσαυξήσεων και με διαγραφή μέρους του κεφαλαίου που προκύπτει από το υπερβάλλον ποσό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος