Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας που χτυπήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τον εγκέλαδο, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Λάρισας, Β. Κόκκαλη, τον τομεάρχη Υποδομών – Μεταφορών, Νίκο Παπά και τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς της περιοχής, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, αλλά και από τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται σε λίγα δευτερόλεπτα.
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας
Μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν ισχυρότατο κι ευτυχώς δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη όμως, σε μερικά δευτερόλεπτα καταστράφηκαν περιουσίες και ζωτικής σημασίας υποδομές για μία μεγάλη περιοχή με πολλά χωριά και χιλιάδες κατοίκους. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το κράτος απέναντί τους είναι άμεση ενέργεια σε τρεις άξονες: Μέριμνα για στέγαση, δίκαιες αποζημιώσεις που θα βοηθήσουν τους πληγέντες να ορθοποδήσουν το συντομότερο δυνατό και εμβολιασμό κατά προτεραιότητα για τον κορονοϊό, καθώς οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν εδώ, δεν ευνοούν την τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα βρίσκομαι διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις. Γιατί η πολιτεία οφείλει στα δύσκολα να δείχνει στον πολίτη ότι βρίσκεται πραγματικά δίπλα του».
Επίσης ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μετά το σεισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος