Άννα Βαγενά:”Παραδοθηκε η ράμπα πρόσβασης στην πλατεία του χωριού Μεταξοχώρι Αγιάς»

Ένα έργο πολύ σημαντικό για την προσβασιμότητα στην πανέμορφη πλατεία στο Μεταξοχώρι, μια ράμπα πρόσβασης, επιτέλους έγινε και παραδόθηκε για χρήση στο κοινό.

“Ήταν κάτι που έλειπε από το χωριό”, επισημαίνει η βουλευτής Άννα Βαγενά. “Μέχρι τώρα η μόνη πρόσβαση στην πλατεία ήταν σκάλες με πολλά σκαλιά στην πάνω και την κάτω μεριά της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ή να αποκλείονται εντελώς από την πρόσβασή τους στην πλατεία συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, αλλά και ηλικιωμένοι και μητέρες με παιδικά καροτσάκια.
Προσωπικά, έβλεπα χρόνια το πρόβλημα (το είχα βιώσει και η ίδια, πρώτα με τα καροτσάκια των παιδιών μου και τώρα με των εγγονιών μου). Το επεσήμανα στον πρόεδρο του χωριού κ. Γιάννη Πατσιαβούρα, καθώς και στον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα. Εντάχθηκε, λοιπόν, το έργο στο πρόγραμμα του Δήμου και της Περιφέρειας και τώρα, επιτέλους και αφού πέρασε από τα «σαράντα κύματα» της γραφειοκρατίας και με τεράστια προσωπική επιμονή, έγινε και είναι πανέμορφη και πολύ λειτουργική.
Μπράβο και στον Μηχανικό κ. Θεόδωρο Σουλιώτη, που ανέλαβε το έργο και έβαλε την σφραγίδα του καλού του γούστου.
Τώρα κάθομαι στην πλατεία και χαίρομαι να βλέπω τον κόσμο να ανεβοκατεβαίνει άνετα και σκέφτομαι ότι βοήθησα κι εγώ σ’ αυτό.
Θυμάμαι το γράμμα που μου απηύθυνε, πέρυσι νομίζω, ένας πατέρας που ο γιός του είχε κινητικό πρόβλημα και μετακινείται με καροτσάκι. Μου έλεγε, λοιπόν, «κ. Βαγενά, γιατί δεν έγινε ακόμα η ράμπα που έχετε ανακοινώσει για την πλατεία στο Μεταξοχώρι; Ο γιός μου δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί την πλατεία και αυτό το καλοκαίρι». Είμαι, λοιπόν, πολύ χαρούμενη που μπορώ να πω σε αυτόν τον πατέρα, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, ότι επιτέλους η πλατεία του χωριού στο Μεταξοχώρι είναι προσβάσιμη σε όλους.
Καμιά φορά, τα έργα που φαίνονται απλά κι ασήμαντα είναι πολύ πιο σημαντικά από τα μεγάλα, που εξαγγέλλονται πανηγυρικά και όταν επιτέλους γίνονται εγκαινιάζονται με τυμπανοκρουσίες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος