Αγοραστός για νέα ΚΑΠ: Η Θεσσαλία χάνει ετησίως 46 εκ. ευρώ – Κατατέθηκαν προτάσεις αναπλήρωσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της πρώτης ημερίδας που γίνονται για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει, ενώ αναμένεται και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.

Από την πλευρά του πάντως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ζήτησε στην εισήγηση του να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για να αναπληρωθούν οι απώλειες που φέρνει η νέα ΚΑΠ για τους αγρότες στη Θεσσαλία.

Αγοραστός για νέα ΚΑΠ: Η Θεσσαλία χάνει ετησίως 46 εκ. ευρώ – Κατατέθηκαν προτάσεις αναπλήρωσηςΣτην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας ο κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να αντισταθμιστούν τα 46 εκ. ευρώ που χάνει η Θεσσαλία κάθε χρόνο από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. “Έχουμε προχωρήσει σε διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ και έχουν καταθέσει προτάσεις στο υπουργείο ώστε να καλυφθούν είτε μέσα από έργα για το πρασίνισμα ή άλλα εργαλεία οι απώλειες” αυτές, είπε ο κ. Αγοραστός, ζητώντας παράλληλα να προχωρήσουν όλα τα μεγάλα έργα για την εξασφάλιση υδατικής επάρκειας στην Θεσσαλική Περιφέρεια. “Μόνο από το φράγμα της Μεσοχώρας, μπορούμε να εξοικονομούμε σε ετήσια βάση 140 εκ. ευρώ και να γλυτώνουμε πολύτιμο συνάλλαγμα που δίνουμε για την αγορά ενέργειας από το εξωτερικό”, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος