Aφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό από τον Σύλλογο Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας

O Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής  Ορχήστρας πραγματοποιεί τιμητικό αφιέρωμα στον εθνικό μας ποιητή,  στον ποιητή που έδωσε κατεύθυνση στη νεοελληνική δημιουργία,  Διονύσιο Σολωμό, αύριο Πέμπτη 16 του μηνός, στις 7.30 το απόγευμα, στο ανοιχτό θέατρο Αυλή του Μύλου, στον Μύλο του Παππά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, όπου ο λόγος θα συνδιαλέγεται με την απαγγελία, τη μουσική και το τραγούδι.

Στη ζωή του μεγάλου δημιουργού θα αναφερθεί η πρόεδρος του Συλλόγου, Νέλλη Βασβατέκη. Η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, Ιωάννα Σελιγκούνα θα συμβάλει στην κατανόηση των κειμένων με την εισαγωγή πριν από κάθε ποίημα.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα αριστουργήματα του ποιητή, «τη Φαρμακωμένη», «τον Πόρφυρα», «Τη Γυναίκα της Ζάκυνθος» και το έργο της ζωής του «τους Ελεύθερους Πολιορκημένους».

Η Ελένη Μιχαλέ και ο Χρήστος Ζαχαρίας θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνονται σκέψεις, ιδέες, μορφές, μνήμες. Θα αποδώσουν μελοποιημένα ποιήματα του Σολωμού και επτανησιακές καντάδες από τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, τις πατρίδες του Σολωμού, τους τόπους που αγάπησε, τους τόπους όπου εκφράστηκε. Τέλος θα ακουστούν τραγούδια που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και ανασύρουν συναισθήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος