Α. Ξανθός: Χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης με επιστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων

Την επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και την άμεση πλήρωση των κενών που έχουν δημιουργηθεί στο ΕΣΥ, ζήτησε από την Λάρισα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός, Αν. Ξανθός. Ο κ. Ξανθός πραγματοποίησε σειρά επαφών από το πρωί στην Λάρισα, με τον δήμαρχο, τις διοικήσεις και τους εργαζομένους των δύο νοσοκομείων, ενώ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, υπογράμμισε ότι αυτό που εισέπραξε είναι την απογοήτευση που υπάρχει για την απουσία σχεδίου διαχείρισης της κρίσης και στήριξης και αναβάθμισης του ΕΣΥ.

“Υπάρχει ένα κλίμα αποδιοργάνωσης που επηρεάζει την ψυχολογία και το ηθικό των ανθρώπων. Θεωρώ ότι αυτό είναι που πρέπει να προσεχθεί στο επόμενο διάστημα. Αυτό για να γίνει θέλει ένα επιτελικό σχεδιασμό σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων”, υπογράμμισε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε:
Α. Ξανθός: Χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης με επιστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων“Είμαστε σε πόλεμο, δεν μπορούν να υπάρχουν απουσίες από την πρώτη γραμμή. Πρέπει να επιμεριστεί το βάρος, ώστε να αποσυμπιεστούν τα νοσοκομεία και να μπορέσουν και τους ασθενείς με κορονοϊό να αντιμετωπίσουν πιο αξιοπρεπώς, αλλά κυρίως να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους υπόλοιπους ασθενείς που έχουν άλλα σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα”.
Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι το στοίχημα της παροχής φροντίδας για τον covid και όλα τα υπόλοιπα νοσήματα, χάθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης, εδώ και ένα χρόνο. “Ήδη από το δεύτερο κύμα, είχαμε ένα λειτουργικό μπλακ-άουτ στα νοσοκομεία, κοβιντοποιήθηκε το ΕΣΥ και οδηγηθήκαμε σε παράπλευρες απώλειες.
Α. Ξανθός: Χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης με επιστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνάμεωνΈχουμε θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν είχε οργανωθεί το σύστημα με τέτοιο τρόπο, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορούσαν να έχουν τη συνεχιζόμενη φροντίδα που τους παρείχε προηγουμένως το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χωρίς πολλά λόγια, με επιστράτευση, επίταξη, όλων των διαθέσιμων δυνάμεων”.
O κ. Ξανθός κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για έπαρση και αλαζονεία, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν τεράστιες και αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες.
Όσον αφορά ειδικότερα στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε αυτόματη αναπλήρωση των κενών του συστήματος Υγείας, την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, καθώς και την αναβάθμιση του μισθολογικού καθεστώτος με την παράλληλη πρόσληψη 15.000 ατόμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος