4ο LA Comic Festival στον Μύλο του Παπά στη Λάρισα

Εξήντα Καλλιτέχνες Κόμικς-Artist Alley, 30 Local Artists, 30 Illustrators και μαθητές του Project Ιππόκαμπος, εκθέσεις κόμικς, εικονογράφησης κι γελοιογραφίας, εργαστήρια, bazaar, graffiti, skate events, ένα αγροτικό “spooky” διόραμα, lives, προβολές, σχετικές ομιλίες στα panel του φεστιβάλ και πολλές εκπλήξεις. Για 4η χρονιά το LA Comics Festival «ζωντανεύει» στον Μύλο του Παπά και παράλληλα μεγαλώνει.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας είπε πως «είναι ίσως το μόνο φεστιβάλ που δεν άγγιξε η πανδημία!
Κι αυτό λέει πολλά για το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κόμικς και κάθε χρόνο μας εκπλήσσουν ευχάριστα, γιατί διαπιστώνουμε ότι το φεστιβάλ μεγαλώνει, ανακαλύπτει και αναδεικνύει νέα ταλέντα, μπερδεύει όμορφα το παλιό και το καινούριο, χτίζει γέφυρες επικοινωνίας, εγκαινιάζει νέες συνεργασίες, μας μαθαίνει να αγαπάμε την πιο παλιά τέχνη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Και ταυτόχρονα, θα τολμούσα να πω την πιο… δημοκρατική, αφού τα κόμικς δεν αφορούν μια ηλικιακή ομάδα, ούτε μια τάξη, στέκονται απέναντι την εξουσία, προάγουν έννοιες όπως η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας». 4ο LA Comic Festival στον Μύλο του Παπά στη Λάρισα

Στην εξαιρετική συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων στάθηκε ο διοργανωτής του Φεστιβάλ, Μέλανδρος Γκανάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον δημιουργό κόμικς και ερευνητή Αντώνη Νικολόπουλο (Soloup) και στην τέχνη των Graphic Novels. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα διατηρηθεί η  έκθεση του σκηνικού του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα “Ραψωδία Λ” για να το δουν όσοι δεν πρόλαβαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου. Επίσης, θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ράπτης η Φαίη Παστάκα και άλλοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος