Λάρισα: Το αρχαίο Ελληνικό Δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας στο πλαίσιο της συνεχούς παρουσίας του με κινηματογραφικές δράσεις, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και με τη στήριξη της Europe direct – Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει διήμερο αφιέρωμα στη διαλεκτική σχέση του Αρχαίου δράματος με τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο.

Μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το αρχαίο δράμα μέσα από την οπτική του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου χωρίς τα χαρακτηριστικά των θεατρικών παραστάσεων όπως τις γνωρίζουμε στα αρχαία θέατρα, αλλά με την φαντασία και την τέχνη μεγάλων ευρωπαίων σκηνοθετών. Το διήμερο που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και προβολές σχετικών ταινιών ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην αίθουσα προβολών του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Ομιλητές θα είναι ο Θωμάς Ψύρρας φιλόλογος και συγγραφέας και ο Νίκος Αρτινός κριτικός κινηματογράφου, υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών τεχνών ΑΠΘ. Θα προβληθούν οι ταινίες «Βάκχες» του Ευριπίδη | Από το UCL Classical Drama Society |κινηματογραφημένη θεατρική παράσταση, και «Μήδεια» και « Οιδίπους», κινηματογραφικές παραγωγές, σε σκηνοθεσία Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Τέλος από Ελληνική πλευρά θα προβληθούν οι « Τρωάδες» του Μιχ. Κακογιάννη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος