Το πρώτο βραβείο απέσπασε το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για τη δημιουργία οικολογικού προϊόντος διατροφής (marmΕλλάδα) στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2015, που αφορούσε στη δημιουργία νέων οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για 5η χρονιά στην Ελλάδα από τον Συνδέσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και του Ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο καθηγητής του Τμήματος κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος σημείωσε ότι η ιδέα ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός παραδοσιακού προϊόντος που θα παρασκευάζεται με βιολογικά προϊόντα και δεν θα έχει ζάχαρη. Έτσι δημιουργήθηκε η «marmΕλλάδα», μία βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, η οποία δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Το προϊόν αυτό έχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες. Η προετοιμασία της ομάδας των φοιτητών εστιάζεται πλέον, όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργόπουλος στην εκπροσώπηση της χώρας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης «EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for Life» στo Μιλάνο από τις 4-6 Οκτωβρίου του 2015.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος