Λάρισα : Μετά το τσαγκάρικο κατακτά και την μουσική

Στην οικονομική κρίση τα παραδοσιακά επαγγέλματα παραδίδονται το ένα μετά το άλλο. Κατακτητές, γυναίκες τολμηρές και δραστήριες κατακτούν σιγά-σιγά όλα τα ανδροκρατούμενα κάστρα.

Ίσως πριν από κάποια χρόνια δεν θα το πίστευε κανείς ότι μια γυναίκα θα κέρδιζε μια θέση εργασίας σε τομείς στους οποίους μέχρι πρότινος έβλεπες μόνο άνδρες. Ο λόγος για τις γυναίκες που τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για το “ασθενές φύλλο”. Έτσι πήραν και αυτές στα χέρια τους, το φορτηγό, το λεωφορείο ακόμη και το αεροπλάνο. Άλλες πιο δραστήριες και χρυσοχέρες έπιασαν το μυστρί, το κατσαβίδι και το σφυρί και ανέλαβαν την τέχνη και προσφέρουν υπηρεσίες σε ανδροκρατούμενα παραδοσιακά επαγγέλματα. Ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες συμπεριλαμβάνεται και η Αναστασία Μπαταγκιώνη που διατηρεί τσαγκάρικο στην πόλη της Λάρισας. Ίσως, να είναι και η μόνη γυναίκα τσαγκάρισα στην Ελλάδα. Όσοι την γνώρισαν δεν την αλλάζουν με τίποτα καθώς προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια στην δουλειά της και σε μια εποχή όπου τίποτα δεν πετιέται, όπως και ίδια μαρτυρεί.

Λάρισα :  Μετά το τσαγκάρικο κατακτά και την μουσικήΜιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας για τη συγκεκριμένη εργασία μας είπε: «Ξεκίνησα διακοσμώντας φορέματα και υποδήματα και έτσι ξεκίνησε η ιδέα του τσαγκάρικου. Έτσι πλησίασα τον κ. Αναστασόπουλο Δημήτρη, τσαγκάρη που έβγαινε στη σύνταξη, του ζήτησα να μου μάθει την τέχνη και έτσι άνοιξα το δικό τσαγκάρικο. Είμαι από τους ελάχιστους έλληνες που είμαι ευτυχισμένη με την δουλειά μου, με αυτό που κάνω.

Λάρισα :  Μετά το τσαγκάρικο κατακτά και την μουσική
?????????????
Ταυτόχρονα κάνω μια ραδιοφωνική εκπομπή στο internet , κάθε Κυριακή 9,30 το βράδυ, λέγεται «mama feel good», ασχολούμαι με «soul funk» μουσική της δεκαετίας ’65-’75, με περισσότερο αμερικάνικο κοινό, δεν έχει συνηθίσει αυτή τη μουσική ο κόσμος στην Ελλάδα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος