Λάρισα: Κίνδυνος για την δημόσια υγεία

Το καμπανάκι του κινδύνου ξαναχτύπησαν οι πυροσβέστες της Λάρισας με αφορμή την κλήση τους για κατάσβεση φωτιάς σε λυματολάσπη πρώην εργοστασίου κεραμοποιίας. Στο συγκεκριμένο χώρο είχαν κληθεί και στις αρχές του καλοκαιριού, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις των πυροσβεστών καθώς και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για τους καπνούς που αναδύονταν και προκαλούσαν ρύπανση στην ατμόσφαιρα, όπως ισχυρίζονταν.

Εδώ και τρεις ημέρες το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για την κατάσβεση φωτιάς που εκδηλώθηκε στους χιλιάδες τόνους λυματολάπσης που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Λάρισας κ. Βασίλης Ρούντος είπε: “Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο καπνός και μπορώ να πω ότι έχει αρχίσει να πέφτει και ο καπνός, το θέμα πλέον έχει ξεφύγει από τα επιχειρησιακά όρια υπάρχει κίνδυνος αν αποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή να υπάρξει αντίδραση από τον ιδιοκτήτη γιατί μπορεί να ξανακαπνίσει στο μέλλον. Το θέμα είναι διαδικαστικό, είναι νομικό και οι πυροσβέστες βρίσκονται στη μέση. Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε λύση, είναι το υπουργείο, είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι το ΥΠΕΚΑ, η πολιτική προστασία και είναι και η διοίκηση της πυροσβεστικής. Πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση, έχουμε το ίδιο φαινόμενο με το καλοκαιρινό, ανταλλαγή εγγράφων από την ιδιοκτήτρια εταιρία, την διοίκηση της πυροσβεστικής, την εισαγγελία, την περιφέρεια που προσπαθούν να βρουν νομική λύση γιατί η πυροσβεστική δεν μπορεί να αποχωρήσει από τον χώρο αν δεν σταματήσει να καπνίζει.

Λάρισα: Κίνδυνος για την δημόσια υγεία Κανονικά θα πρέπει να μεταφερθούν όλοι οι αυτοί οι χιλιάδες τόνοι λάσπης, οποιοδήποτε προϊόν καύσης είναι καρκινογόνο, πόσο μάλλον υλικά αγνώστου προέλευσης και κανείς δεν γνωρίζει τι υπάρχει εκεί μέσα. Η δουλειά του πυροσβέστη είναι γνωστή και βάζει σε κίνδυνο τη δική του ζωή για να σώσει τη ζωή κάποιου άλλου, είναι λίγο οξύμωρο να μπαίνει σε κίνδυνο για να φυλάει τόνους λυματολάσπης. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί σήμερα κινδυνεύει η υγεία μας για το τίποτα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος