Λάρισα: Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Την απόφαση να συμμετάσχουν στην Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους αποφάσισαν οι Συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού Λάρισας. Η αναχώρηση θα γίνει από τη Λάρισα στις 8.30 το πρωί μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο.

Η συγκέντρωση αφορά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 που προβλέπει δυσβάστακτα βάρη για συνταξιούχους, εργαζόμενους ύψους 5,8 δις που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στην Βουλή το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Αυτή είναι η απαίτηση της Ε.Ε και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την μείωση της αξίας της Εργατικής δύναμης και ρίχνει τους συνταξιούχους στον καιάδα. Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι του νομού Λάρισας τα νέα αυτά μέτρα θα προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν την ζωή τους, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματά όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα τους οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, κόβοντας σε ότι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουν, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ. Οι συνταξιούχοι απαιτούν :
Καμιά δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα μειώσει τις κύριες συντάξεις ενώ για τις επικουρικές προεξοφλεί νέες περικοπές μέχρι και αφανισμό τους.
Ενοποίηση ταμείων με την δημιουργία ενός υπερταμείου κύριας ασφάλισης με νέες μειώσεις.
Ένα επικουρικό ταμείο ασφάλισης το ΕΤΕΑ με περικοπές στο όνομα της «βιωσιμότητας» όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την «Ρήτρα Μηδενικού Ελλείμματος».
Νέος υπολογισμός των υπαρχουσών συντάξεων με μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 50% περίπου, από 70% – 80% προηγούμενα, το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος