Λάρισα: Εβδομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης από το Ι.Κ.Α.Λ.

Δραστηριότητες ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη συγκέντρωση φαρμάκων και βράβευσης των εθελοντών που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους προγραμματίζουν για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου οι φορείς στήριξης της λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των φορέων του Ι.Κ.Α.Λ. σε συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιατρείου αποφάσισαν την πραγματοποίηση εβδομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης από τις 13 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Κατά το χρονικό διάστημα αυτό θα συγκεντρώνονται φάρμακα μπροστά στην Ιατρική Σχολή και στο χώρο του Ιατρείου που θα προσφερθούν από ευαισθητοποιημένους πολίτες και θα συγκεντρωθούν από τους φορείς του Ι.Κ.Α.Λ. Η όλη δράση θα υποστηριχθεί με παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο του κτιρίου Κατσίγρα με αποκορύφωμα την εορταστική μουσική εκδήλωση το μεσημέρι της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του κτιρίου, όπου θα βραβευτούν οι εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί του Ι.Κ.Α.Λ. ως ελάχιστο «ευχαριστώ» για την ακάματη και ανιδιοτελή προσφορά τους καθώς και οι φορείς της πόλης που συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό (ως προς την πολυσυμμετοχικότητα) σε πανελλήνιο επίπεδο κοινωνικό εγχείρημα.

Με την ευκαιρία, τα μέλη των φορέων στήριξης του Ι.Κ.Α.Λ. κάνουν έκκληση στις συμπολίτες να μην πετούν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται και δεν έχουν λήξει, αλλά να τα προσφέρουν καθημερινά στο Ιατρείο για να δοθούν σε όσους και όσες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν. Επίσης, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να πληρώνουν το ποσό που επιθυμούν σε φαρμακείο της επιλογής τους και να παραδίδουν στους εθελοντές του Ιατρείου μία κάρτα με το ποσό που προκατέβαλαν για την μελλοντική αγορά φαρμάκων από ανασφάλιστους συμπολίτες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φαρμακείο Αλληλεγγύης θα προμηθευτεί στις επόμενες ημέρες ένα νέο λογισμικό προκειμένου να παρακολουθείται καλύτερα η κίνηση των φαρμάκων και να μπορούν να πληροφορούνται τις διαθέσεις ποσότητες φαρμάκων και άλλα κοινωνικά ιατρεία.

Τέλος, στα επόμενα σχέδια του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων με τους «Γιατρούς του Κόσμου» καθώς και με τους γιατρούς των κινητών μονάδων της 5ης Υ.Π.Ε. καθώς και εικαστικές εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση εμβολίων και φαρμάκων.

Στην σύσκεψη φορέων παρέστησαν ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ι.Κ.Α.Λ. καθηγητής επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Χαράλαμπος Μπιλίνης, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Βασίλειος Πινακάς, ο εκπρόσωπος της Ι. Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Τιμόθεος, το μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νίκος Κοντογιάννης, το μέλος της ΕΔΥΠΥ, καθηγητής κ. Γεώργιος Ραχιώτης, ο εκπρόσωπος των εθελοντών ιατρών ΙΚΑΛ κ. Σωκράτης Λουμάκης, η εκπρόσωπος του παραρτήματος Λάρισας του ΕΕΣ κ. Ξένη Μπαρούτα, ο συντονιστής των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» κ. Γιώργος Τράντας και η συντονίστρια του διοικητικού έργου των εθελοντών κ. Κωνσταντίνα Κεραμίδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος