Λάρισα: Δημοπρατήσεις έργων αποχέτευσης 380 χιλ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ

Έργα ύψους 380 χιλ. Ευρώ για το αποχετευτικό δίκτυο δημοπράτησε η ΔΕΥΑΛ. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης επί της οδού Βόλου ύψους 463.000 ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ αναφέρεται για τα συγκεκριμένα έργα: «Την 22-10-15 υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «1/15 ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ» μεταξύ της ΔΕΥΑ Λάρισας και της ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΑΤΕ. Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 360.000,00 ευρώ και συμβατικού ποσού 170.097,33 ευρώ, μετά την έκπτωση 52,75% στο διαγωνισμό.
Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας και περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης από σωλήνες PVC-U συμπαγούς τοιχώματος καθώς και την κατασκευή των φρεατίων προσαρμογής για την σύνδεση των οικοδομών. Οι αγωγοί θα κατασκευαστούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Λαρισαίων ανάλογα με τις αιτήσεις των πολιτών. Είναι έργο που υλοποιείται κάθε χρόνο προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών για σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης.
Την 27-10-15 υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «12/14 ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ» μεταξύ της ΔΕΥΑ Λάρισας και του Ιωάννη Τσάτσιου ΕΔΕ. Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 302.500,00 ευρώ και συμβατικού ποσού 163.350,01 ευρώ, μετά την έκπτωση 46% στο διαγωνισμό.
Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας και περιλαμβάνει την κατασκευή επεκτάσεων του δικτύου ύδρευσης της πόλης, την κατασκευή δικτύου ύδρευσης όπου λόγω ανάγκης κατασκευής έργων από Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας απαιτείται η μεταφορά του δικτύου καθώς και την κατασκευή νέων παροχών, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας».
Εν τω μεταξύ στις 17 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για το έργο «7/15 Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οδού Βόλου», προϋπολογισμού μελέτης 463.000,00 ευρώ. Στα πλαίσια του έργου θα γίνει αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης της οδού Βόλου ( από την Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Δικταίου Άρη), με αγωγό πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm. και θα κατασκευαστούν νέες παροχές. Οι αγωγοί θα κατασκευαστούν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των κτιρίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος