ertnews.gr

Λάρισα: Δευτέρα οι εκτιμήσεις για τον παγετό στην Αγιά, Μ. Πέμπτη οι πληρωμές για τις περσινές ζημιές

14/04 12:38
Λάρισα: Δευτέρα οι εκτιμήσεις για τον παγετό στην Αγιά, Μ. Πέμπτη οι πληρωμές για τις περσινές ζημιές

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές της επαρχίας Αγιάς για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειες κερασιού.

Αυτό ανακοίνωσε ο προϊστάμενος του καταστήματος Μιχ. Λιόντος στην αντιπροσωπεία των αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του ν. Λάρισας Ρ. Μαρούδα, που μετέβη σήμερα το πρωί στο κατάστημα του ΕΛΓΑ για να θέσουν το πρόβλημα με τις ζημιές από τον παγετό.

Ο κ. Μαρούδας, ανέφερε στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ ότι ο παγετός της 26ης Μαρτίου είχε σαν αποτέλεσμα να πέφτει ο καρπός που είχε αρχίσει να σχηματίζεται στις κερασιές με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους.
Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο κ. Μαρούδας το εισόδημα από την καλλιέργεια των κερασιών οι δενδροκαλλιεργητές της επαρχίας Αγιάς το επενδύουν για την καλλιεργητική φροντίδα στα μήλα.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Μιχ. Λιόντoς, ανέφερε ότι θα μεταβεί ο ίδιος επικεφαλής κλιμακίου τη Δευτέρα στις πληγείσες περιοχές της Αγιάς για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα στην αντιπροσωπεία των αγροτών ότι την Μεγάλη Πέμπτη ο ΕΛΓΑ θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών της επαρχίας Αγιάς τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό και διάφορα άλλα αίτια τον περασμένο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version