Σιάτιστα Βοϊου: Εκδηλώσεις 12-14 Αυγούστου

Με πλήθος  εκδηλώσεων θα γιορταστεί και φέτος το Δεκαπενταύγουστο στην Σιάτιστα , Η Κοίμηση της Θεοτόκου. Το πρόγραμμα το εκδηλώσεων ξεκινά από την Παρασκευή 12 Αυγούστου και διαρκεί ως την Κυριακή 14 Αυγούστου παραμονές  της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 θα γίνει παρέλαση αλόγων από την ιππική παρέα ARAVANI HORSE και στις  9 το βράδυ γλέντι στην ταβέρνα  Φούρκα.

 Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 θα  γίνει παρέλαση αλόγων από την ιππική παρέα ΜΠΟΥΝΟΣ και στις 8 το απόγευμα γλέντι στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου-λυκείου Σιάτιστας «Γεώργιος Παπαγεωργίου».

Παράλληλα  στις  9 το βράδυ ο ιππικός πολιτιστικός  σύλλογος Σιάτιστας «Αγιος Μόδεστος» θα έχει γλέντι στην πλατεία δημαρχείου ,ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί γλέντι στην πλατεία αγοράς και από την ιππική παρέα ΜΠΟΥΝΙΑ ,

Την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 7:30 θα τελεστεί ο Εσπερινός  στην Ι.Μ Παναγίας Μικροκάστρου, με το πέρας του Εσπερινού θα γίνει πανηγύρι και παραδοσιακό γλέντι στο χωριο του Μικροκάστρου.

Στις 8 και μισή θα γίνει παρέλαση αλόγων από την ιππική παρέα « τα Άγρια» και γλέντι στο καφέ Φολκ

Στις 9 το βράδυ θα γίνει γλέντι από την παρέα τα ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ στο παρκο Αγίου Δημητρίου ενώ παράλληλα στις 9 η ιππική παρέα «Τα Αλάνια» θα έχει γλέντι στο πάρκο γειτονιάς Κακούλη.

Οι εκδηλώσεις  κορυφώνονται την Δευτέρα 15 Αυγούστου ανήμερα της εορτής της Παναγίας όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και  η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου καθώς και το προσκύνημα των καβαλάρηδων. Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό γεύμα των καβαλάρηδων στον προφήτη Ηλία Μικροκάστρου ενώ στη 13:30 το μεσημέρι θα γίνει υποδοχή των καβαλάρηδων στην Πλατείας χώρας  της Σιάτιστας με παρέλαση αλόγων και με το παραδοσιακό γλέντι των καβαλάρηδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος